پنج نکتهی مهمی که باید دربارهی رابطهی شکلات و طول عمر بدانید
آوید نیوز: یکی از بهترین خبرهای علم پزشکی که در چند سال گذشته منتشر شده، این است که شکلات و مصرف آن، ممکن است به طول عمر شما کمک کند.
این رخداد مطلوب ممکن است از طریق کاهش آسیبهای قلبی و عروقی مثل حملات قلبی و یا سکتهی مغزی صورت بگیرد.
تحقیقات بسیاری نیز در این زمینه انجام شده مبنی بر اینکه هر یک از شما چقدر باید شکلات بخورید.
در این گزارش که به نقل از About است و توسط «آوید نیوز» ترجمه شده است، چیزهایی که شما نیاز دارید، بدانید دربارهی اینکه شکلات چگونه میتواند باعث افزایش طول عمر شود، چه میزان از آن باید مصرف شود؟ شکلات چگونه قرنها بهعنوان دارو مصرف میشده است و اینکه چطور باید از خوردن آن لذت ببریم را خواهید خواند.
۱_ شکلات سلامتی
دانشجویان دانشکدهی پزشکی هاروارد در دههی ۱۹۹۰، تحقیقی را به سرپرستی «نورمن هالنبرگ» دربارهی سرخپوستان «کانا» که در سواحل کارائیب زندگی میکنند، انجام دادند.
آنها متوجه شدند که کاناها با وجود سن بالا و مصرف نمک زیاد، اما فشار خون ندارند!
آنها پس از تحقیق بر روی مصرف غذایی جمعیت کاناها متوجه شدند که کاناها بهصورت روزانه و منظم کاکائو مصرف میکنند و گاهی تا پنج فنجان کوچک در روز، کاکائو مینوشند.
البته محققان تأکید داشتند که کاکائوی مصرفی توسط کاناها به دلیل اینکه با روشهای سنتی استحصال میشد، با کاکائوی مصرفی در مغازهها و رستورانها که حاوی برخی افزودنیها هستند، متفاوت بوده است.
۲_ آیا شکلات میتواند به شما کمک کند تا لاغر بمانید؟
از میان تمام چیزهایی که ما دربارهی شکلات، میتوانیم آنها را دوست داشته باشیم؛ نتایج یک پژوهش منتشر شده در ژورنالهای پزشکی در سال ۲۰۱۲ است که توصیه میکند ما بهصورت منظم شکلات مصرف کنیم؛ زیرا به ما کمک میکند تا لاغر بمانیم. اگر چه دوستداران شکلات، معمولاً هشدار دادهاند که کالری منجر به چاقی خود را در رژیمهای غذایی پرانرژی جبران کردهاند.
مطالعات دانشگاه کالیفرنیا در این زمینه نشان داده است آنهایی که بیشتر شکلات میخورند، تودههای چربی کمتری در بدنشان دارند. حتی زمانی که این افراد میزان کالری بیشتری نسبت به سایرین مصرف کرده بودند.
در همین زمینه، ۷ پروژهی مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ در کشور انگلستان و در یک جامعهی آماری ۱۱۴۰۰۰ نفری انجام شدند نیز ثابت کردند افرادی که بیش از دو بار در هفته شکلات و کاکائو مصرف میکنند، ۳۷ درصد کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا میشوند.
این افراد همچنین با مصرف شکلات، خطر سکتهی مغزی خود را نیز تا ۲۹ درصد کاهش میدهند و تا ۳۱ درصد نیز، کمتر در معرض خطر دیابت هستند.
این یافتهها نیز بدون توجه به نوع شکلات مصرفی به دست آمد.
یکی دیگر از نتایج به دست آمده از مطالعات مذکور در انگلستان، این نکتهی جالب بود که خوردن کمتر از ۶ گرم شکلات در روز، میتواند احتمال ابتلا به حملهی قلبی و سکتهی مغزی را تا یک سوم کاهش دهد.
۳_ تاریخچهی سلامتی شکلات
نقش شکلات در رژیم غذاهای ضدپیری ممکن است در ابتدا در میان اخبار، خبری معمولی به نظر برسد اما حقیقت این است که کاکائو هزاران سال به عنوان یک دارو در میان فرهنگهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفته است.
یکی از نخستین منابع اولیه که دربارهی شکلات و نقش آن در طول عمر نوشته شده است، مربوط میشود به نیمههای سال ۱۶۰۰ میلادی و کشفیات جستجوگران اسپانیایی از سرزمینهای ناشناخته.
بر طبق اسناد موجود، کاکائو و شکلات برای قرنها بهعنوان عاملی برای بهبود بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای مربوط به هضم غذا، تشنج، رماتیسم، دندان درد و بدخوابی به کار میرفته است.
پژوهشگران، امروزه اعلام میکنند که کاکائو و شکلات به طور عمده برای درمان سه بخش از بیماریها، عاملی کمک کننده به شمار میروند: تحریک سیستم عصبی برای بیماران مبتلا به خستگی، انرژی بخشی به دستگاه گوارش و کارکرد کلیهها و همچنین برای افزایش وزن در مبتلایان به لاغری مفرط.
البته باید دانست که عمدهی دانستههای ما دربارهی خواص شکلات، مربوط به تحقیقات پزشکی و مطالعه بر روی اقوام مصرف کنندهی این مادهی غذایی مثل سرخپوستان کانا است و ممکن است نتایج علم پزشکی در آینده چیزهای جدیدی را در مورد کاکائو و شکلات کشف کنند.
۴_ چقدر شکلات بخوریم؟!
اگر چه شواهدی وجود دارد که میگویند مصرف شکلات میتواند سبب افزایش سلامت قلب شود؛ اما محققان هشدار دادهاند که این مادهی غذایی میتواند منجر به افزایش وزن نیز بشود.
گفته میشود هر ۱۰۰ گرم شکلات تا ۵۰۰ کالری انرژی دارد که با این وصف، باید گفت هرگز نباید در خوردن آن افراط کرد؛ زیرا احتمال دارد که شکلات و کاکائو در عین اینکه برای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی مفید به شمار میروند؛ اما شاید منجر به افزایش وزن آنها نیز بشوند.
محققان دانشگاه کمبریج، بر اساس مطالعات خود هشدار میدهند که اگر بدن شما قرار است بر اثر مصرف کاکائو و هر نوع شکلاتی، دچار افزایش وزن شود و بیش از نیاز خود کالری به دست آورد؛ حتماً از مصرف بیش از حد شکلات بر حذر باشید، زیرا عارضهی افزایش وزن در مردان و زنان، به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش طول عمر محسوب میشود.
۵_ سایر فواید شکلات برای سلامتی
شکلات یک مادهی غذایی است که در هر قطعهی آن (کوچک یا بزرگ) مخلوطی از ۳۰۰ نوع ترکیب و مادهی شیمیایی وجود دارد.
کاکائو همچنین حاوی آنتیاکسیدان است که به عنوان یک مادهی مهم در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شده و یکی از کارکردهای مهم آن سالم نگه داشتن رگهای خونرسان در بدن است.
با تمام آنچه که گفته شد اما هنوز ارتباط میان مصرف شکلات و کاهش حملات قلبی و همچنین تأثیر این مادهی غذایی در رفع برخی بیماریها مشخصاً اثبات نشده است و مطالعات بزرگ در این زمینه فقط توانستهاند به نوعی اثر مثبت در این زمینه اشاره کنند.
پس بهتر است در خوردن شکلات زیادهروی نکنید.