در فصل بهار حجامت به عنوان پاکسازی بدن توصیه میشود
آوید نیوز: همزمان با پایان یافتن فصل زمستان و فرا رسیدن بهار، شاهد بروز تغییرات اساسی در طبیعت و نیز بدنمان هستیم. تغییراتی که نه تنها محیط اطراف ما را دگرگون میکند بلکه بر چگونگی و عملکرد اندامها و دستگاههای درونی بدنمان نیز موثر است. بسیاری از درمانگران مکاتب درمانی طبیعی در جهان بهویژه مکتب طب سنتی ایران، بر این باورند که رعایت نکاتی ساده و کاربردی که در کتب و متون قدیمی طب سنتی بارها به آن اشاره شده است، میتواند تاثیر زیادی در کنترل تغییرات، بیماریها و اختلالهای ناشی از جابه جایی فصول داشته باشد.
- بهار فصل «گرم و تر» است.
- درآغاز و پایان بهار حجامت کنید.
- در فصل بهار به هیچ وجه جلوی آبریزش و عطسه را نگیرید چون باعث فلج سلولها میشود و حافظه را کاهش میدهد.
- در بهار عرق کردن بسیار مفید است؛ پس ورزش کنید.
- پیش از نهار، یک عدد سیب بخورید که معده را استوار وآن را خوش بو میکند.
- سعی کنید از عصبانیت و استرس در فصل بهار خودداری کنید. چون فصل جوشش خون است و باعث افزایش ریسک سکتهها میشود.
- افسردگی در بهار بیشتر از هر فصل سال رخ میدهد؛ از جوشاندههایی مثل چای کوهی، بهار نارنج و اسطوخدوس زیاد استفاده کنید.
- در بهار بیماریهای مختلفی از غلبه هر۴ خلط افزایش مییابد. افراد دارای مزاج گرم و تر (دموی) دچار بیماریهای بیشتری میشوند و افراد دارای مزاج سرد و خشک (سوداوی) حال بهتری پیدا میکنند. در فصل بهار، حجامت به عنوان پاکسازی بدن توصیه می شود: امام رضا (ع): «فصل بهار، روح زمانهاست و در این فصل خون به هیجان در میآید. بنابراین از فصد و حجامت در این فصل استفاده کنید.
امام صادق(ع): «حجامت کردن در فروردین ماه (آذر ماه رومی) باعث صحت یک سال از بیماریهاست به اذن خداوند متعال. - در این فصل غذاهای لطیفتر و سبکتر مصرف کرده و در خوردن، حد اعتدال نگه داشته شود.
- از خوردن غذاهای گرم و تر (مانند رشته و گوشت بسیار) و شیرینیها و خوراکیهای تلخ و شور پرهیز کنید.
- در فروردین ماه، باید غذاهای لطیف مانند گوشت سفید (نیمه پخته) خورد و تا جایی که امکان دارد؛ نباید پیاز، ریحان و پونه خورد.
- مصرف شربتهای خنک مانند شربت انار و سکنجبین و سبزیهای معطر مانند ریحان و گل سرخ و مورد، سودمند است.
- ورزش در حد اعتدال توصیه شده است.
- نوشیدن آب ماست، آب دوغ و ماءالشعیر سنتی که افزودنیهای شیمیایی نداشته باشد نیز برای پاکسازی خون و تقویت کبد و درمان آلرژی در فصل بهار بسیار مناسب است.
- در فصل بهار، گوشتهای لطیف و تخم مرغ نیمه پخته بخورید و از خوردن پیاز و سیر و ترشی دوری کنید.
- در آخر بهار، چیزهای شور و گوشت گاو و شیر نخورید.
- استفاده از جوشانده چند گرم روغن بنفشه و شکر تیغال در۲ لیوان آب پیش از خواب، برای درمان خارش گلو موثر است.
-برای تسکین عطسه روزی ۲ بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفرههای بینی خود بچکانید. علاوه براین با استفاده از همین روغن، پیشانی خود را نیز ماساژ دهید. - حمام کردن باید کمتر صورت گیرد چون پوست خشک میشود. حتما بعد از حمام، بدن خود را با روغن بنفشه یا بادام شیرین چرب کنید.
- خوردن گیاه خرفه بهعنوان سبزی خوردن در وعدههای غذایی، تاثیر بسیار زیادی در درمان خارشهای فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.
- حمام کردن باید کمتر صورت گیرد.
- از جوشاندههایی مثل چای کوهی، بهارنارنج و اسطوخدوس زیاد استفاده کنید.