آوید نیوز: روزهای عجیبی را پشت سر می گذاریم؛ روزهایی که نه در کابوس ها جایی داشتند و نه در پبشگویی ها؛ روزهای کرونایی. ویروس عجیب، همهگیر و پیچیده کرونا چندین ماه است دنیا را اسیر خود کرده و ما ایرانی ها را اسیرتر چراکه معادلات ما بیش از همه جهان در هم ریخت و سبک زندگی مان را تغییر داد.
در بحبوحه شیوع ویروس کرونا اقتصاد به عنوان ستون اصلی جامعه آسیب جدی دید و تدبیرها و تردیدها را برای زنده ماندن فراخواند تا انسان این متکبرِ متفکر راهی را برای ادامه زندگی اش بیابد. در میان این آشفتگی ها تحصیل علم در ایران از سختی های زیادی برخوردار شد تا جایی که دانشجویانی به سمت حذف ترم رفتند و دانش آموزانی از ثبت نام باز ماندند.
گرچه این مشکل جهانی بود و راهکاریی جهانی داشت اما نبود زیرساخت های لازم در کشور این راهکارها را تا حدی بی اثر کرد. با این که آموزش مجازی در جهان در صدر برنامه های مراکز آموزشی قرار گرفت و کلاس و مدرسه آنلاین شد اما در ایران این روش با موانع و مشکلاتی روبرو شد تا جایی که آموزش به عنوان حق ابتدایی بشر با اما و اگرها همراه شده است.
سالهاست ثبت نام دانش آموزان با پدیده های عجیب کروکی منزل تا مدرسه، شرط معدل و پرداخت شهریه های نامتعارف آموزش، لباس، کتاب و سرویس عجین و به چالش بین مدیران و والدین تبدیل شده است. این معادلات ناهماهنگ، اضطراب پساکرونایی را به خانواده ها تحمیل کرده که عواقب بدی را در آینده به جا خواهد گذاشت و کمترین آن رویگردانی دانش آموزان از درس و شوق مدرسه رفتن است. در جهانی که همه با ویروس ناشناخته ای دست و پنجه نرم می کنند ما در گیرودار برگزاری کلاس های آنلاین و عدم نیاز به کروکی منزل، هزینه های نامتعارف و فرم مدرسه و تناقض بین سخنان مسئولان آموزش و پرورش و مطالبات مدیران مدارس مانده ایم تا دود آتش این تناقض به چشم دانش آموزانی برود که هنوز ثبت نام نشدند.
تا این جای کار تکلیف برای همه روشن است؛ هیچ دانش آموزی نباید به دلیل شیوع بیماری جهانی کرونا از آموزش باز بماند؛ مجازی یا حقیقی اما دانش آموزان زیادی در روزهای اخیر به مدارس مراجعه کرده ولی به بهانه تکمیل ظرفیت از ثبت نام بازماندند. این را می توانید در همین روزهای تجمع ممنوع، در مدارس شهر ببینید!
سبک زندگی در جهان کرونایی تغییر کرد اما اینجا در بر همان پاشنه می چرخد! در آموزش مجازی این روزها نه کروکی منزل می تواند مطرح شود نه خرید فرم مدارس همانگونه که اخذ هزینه سرویس مدارس و فعالیت های فوق برنامه دیگر جایی از اعراب ندارد..
اما آموزش به عنوان حق به رسمیت شناخته شده بشریت در دوران کرونا شکلی جدید به خود گرفته و زیرساخت هایی را مطالبه کرده است. ضعف زیرساخت ارتباطی در کشور در زندگی اجباری در دنیای مجازی خیلی به چشم آمد و متخصصان و مسئولان را به تقویت این ضرورت مجاب کرد.
دانش آموزان زیادی در روزهای اخیر با پاسخ عدم تایید کروکی منزل یا تکمیل ظرفیت مدارس روبرو شده و از ثبت نام جا مانده اند. والدین زیادی نیز در راهروهای ادارات آموزش و پرورش به جستجوی فریادرسی هستند و اضطراب ناشی از روزهای کرونایی خانواده ها را تا بحرانی جدید پیش برده است. با این حال وقتی در همزیستی با ویروس کرونا نه می شود از آن عقب افتاد نه جلوتر از آن راه رفت چرا با نام ها و راه های مختلف، کودکان و نوجوانان را از ثبت نام در مدارس و تحصیل از علم محروم می کنیم.