رئیس اتحادیه فرش دستباف و صنایع دستی کرمان گفت: از مسئولان ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا میخواهیم برای جلوگیری از متضرر شدن دوباره اصناف کرمان مانند تعطیلی دو ماه اول سال، تعطیلی فعلی اصناف کرمان را نوبتی کنند.
به گزارش آوید نیوز، محسن اشرف افزود: بسیاری از اصناف و متصدیان واحدهای صنفی، به ویژه صنوف خردهپا که هیچ پسانداز یا اندوختهای ندارند، هنوز از زیر بار چکهای برگشتی و مشکلات مالی و اجتماعی ناشی از تعطیلی اجباری قریب دو ماه و نیم ابتدای سال، کمر راست نکردهاند.
وی گفت: کسبهی کم بضاعت که معاش یومیهشان از محل درآمد اندک حاصل از فروش روزانه مغازهاش تامین میشود، چه بابد بکنند؟
رئیس اتحادیه فرش دستباف و صنایعدستی کرمان ادامه داد: حمایتهای مالی دولتی هم که در دورهی تعطیلی قبل، امتحان خود را پس داده و مشکلگشا و کارآمد نبوده است.
اشرف تصریح کرد: فارغ از دغدغهی معاش خانواده، عمده نگرانی قاطبهی اصناف، تعهدات مالی و چکهایی است که نزد دیگران دارند، وقتی مغازهای تعطیل شده و فروش و درآمدی ندارد، چگونه میتواند وجوه چکها و تعهدات مالی خود به طرف حساب عمده فروش، اجاره ماهانه خانه و مغازه، حقوق و بیمه کارکنان و هزینههای آب و برق و گاز منزل و سایر هزینههای پیشبینی نشده را تأمین کند؟
وی اظهار داشت: چه تضمینی وجود دارد، کارگاههای صنفی، مانند چاپخانهها، تراشکاریها، یا کارگاههای تولید قالی و پته و مصنوعات مسی و سایر صنایع دستی و مشاغل مشابه آنها که بین پنج تا چهل کارگر دارند، به دلیل تعطیلی و نبود درآمد، کارگران خود را اخراج نکنند؟ و آیا آنها نمیتوانند مثل بانکها و داروخانهها و سایر مراکز شلوغی که فعالیتشان مجاز اعلام شده، پروتکلها را رعایت کنند؟
وی با بیان اینکه بسیاری از این کارگاهها، موفق به دریافت تسهیلات کرونا هم نشدند، افزود:
لذا ضمن تایید و تاکید بر ضرورت توجه به پیشگیری از همهگیری و کنترل بیماری کووید۱۹ و ایجاد محدودیت برای رفتوآمدهای غیر ضرور شهری و جلوگیری از تجمع شهروندان، پیشنهاد میشود، تعطیلی اصناف، به صورت گروهبندی و نوبتی، در روزهای زوج و فرد که در دوره تعطیلی قبلی هم تجربه شده و از سوی تمامی صنوف، بهتر و راحتتر پذیرفته میشود، تعیین و اعلام گردد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف و صنایعدستی کرمان در ادامه تاکید کرد: ذکر این نکته هم ضروری است که فعالیت مراکزی مانند فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای، سوپر مارکتها، میوهفروشیها، نانواییها، داروخانهها و امثالهم، که به عنوان بیشترین اماکن مورد مراجعه شهروندان، کانون تجمع افراد و انتقال احتمالی بیماری هستند، مجاز شمرده شده، ولی بسیاری از صنوف، مانند فرشفروشان و مراکز هنری و صنایعدستی که بهرغم دارا بودن فضای بزرگ، به دلیل رکود اقتصادی و بیپولی مردم، نه تنها فاقد تجمع هستند، بلکه تعداد مراجعهکننده (نهخریدار) به آنها در روز، حتی به عدد انگشتان یک دست هم نمیرسد، باید تعطیل باشند!؟
وی ادامه داد: اگر استدلال بیاورند که منظور از تعطیلی صنوف، ماندن آنها در خانه و کاهش تردد در شهر است، بفرمایید برای تهیه و خرید نان و خورد و خوراک و سایر اقلام بهداشتی و ضروری، چه باید بکنند، مگر میتوان از منزل خارج نشد!؟
وی با بیان اینکه مسؤولان، توجه کنند اصناف، حقوق و درآمد ثابت و دولتی ندارند، از آنها خواست همشهریها و همنوعان خود را دریابید. چرا که بسیاری از ایشان، منبع مالی و بودجهشان برای خرید مایحتاج ضروری خانه و خانواده، وابستگی محض به کسبوکار و فروش روزانه مغازهاش دارد.
وی ادامه داد : در پایان، تقاضا دارم با توجه به عرایض پیشگفته، برای بررسی پیشنهاد اینجانب، در بارهی نوبتی شدن تعطیلی اصناف در روزهای زوج و فرد توجه کرده و برای اتخاذ تصمیم مناسب و تدابیر راهگشا در جهت جلوگیری از افزایش مشکلات اقتصادی اصناف، اعطای مهلت برای پرداخت دیون و رفع اثر سوء از چکهای برگشتی کسبه در دوران تعطیلی و همچنین پیشگیری از بیکاری کارگران کارگاههای صنفی، مساعدت فرموده و انشاءالله بهترین دستورات را برای اجرا، امر به ابلاغ فرمایید.