مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: مردم ماهی قرمز شب عید را با رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی خریداری کنند.
آوید نیوز: حسین رشیدی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو افزود: با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه میشود که مردم ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایند.
دکتر رشیدی خاطرنشان کرد: ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیماریزا نیست و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.
وی تصریح کرد: احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیهای زینتی وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماریها شد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: هم استانیها از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها خودداری کنند.
رشیدی افزود: در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف، بلافاصله نسبت به شستوشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
وی گفت: استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی، از بروز بیماریهای احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری میکند.
رشیدی تصریح کرد: اکیپهای نظارتی دامپزشکی در این ایام بهصورت مستمر در سطح شهر کرمان در حال فعالیت هستند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه میکنند.
وی در خصوص نگهداری ماهی قرمز گفت: پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها را به ظروف از قبل آماده شده منتقل کنید، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری گردد.
رشیدی خاطرنشان کرد: از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود.
وی با بیان اینکه ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد؛ گفت: میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، بهترین دمای آب نگهداری ماهی را ۲۶- ۲۲ درجه سانتی گراد اعلام کرد و افزود: به منظور تعویض آب هر بار۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری گردد، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و … نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و به خصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
وی ادامه داد: عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزونها مانند مار آبی، سمندر، لاکپشت گوش قرمز و حلزون سیبی غیر مجاز است.
رشیدی افزود: لاکپشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) جزء ۱۰۰ گونه مهاجم و مخرب است که به صورت غیر قانونی وارد کشور میشود و به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز سبب گاستروانتریت در انسان میگردد و اثرات منفی زیست محیطی برای منابع آبی کشور دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: شهروندان پس از پایان ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانهها و دریاچهها به طور جدی خوداری کنند، زیرا می تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدیدآورد.