آویدنیوز: صبح امروز طی آیینی، شهردار منطقه چهار، سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری و سرپرست سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری کرمان معرفی، و مدیران سابق تکریم شدند.
شهردار کرمان در این آیین معارفه و تکریم، با تبریک ایامالله دهه فجر گفت: امیدوارم شهرداری کرمان بتواند در گام دوم انقلاب و در این بازه زمانی، مصداق واقعی حرکت، عمل و اقدام انقلابی باشد که البته ادعای بزرگی است و میطلبد همۀ ما برای آن تلاش و کوشش کنیم.
سعید شَعرباف با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سخنان روز گذشته خود به صراحت فرمودند که: «ما به نیروی جوانی و تدبیر این نسل امید بستیم» گفت: عملاً بزرگترین داشتهای که نظام و سیستم مدیریتی در سالیان پیشِ رو دارد، همین اعتمادی است که قرار است ما در سطح شهرداری و در قیاس کلان در سطح دولت، به نیروی جوان، پُرانگیزه و متخصص داشته باشیم تا ثمرات آن در زندگی مردم دیده شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزۀ مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، زحمات زیادی توسط آقای خضری، مدیر سابق، کشیده شده که از زحمات وی تشکر میکنم، گفت: متأسفانه هنوز ساختار مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، آنطور که باید در ساختار شهرداریهای کشور جا نیفتاده است.
شهردار کرمان افزود: با اینکه در مقیاس کلان، از حوزۀ پدافند غیرعامل حرف زده میشود و حوزۀ مدیریت بحران هم حوزۀ مهمی است، اما واقعیت این است که در ساختار شهرداریها هنوز نه ساختار اداری قابل دفاعی است و نه حتی انتساب آن به ساختارهای رسمی مشخص است.
شعرباف ادامه داد: یکی از معضلاتی که این روزها در حال پیگیری آن بودیم، این بوده که مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری به لحاظ ساختاری کجای ساختار شهرداریها قرار گرفته است؟
وی با بیان اینکه این نابسامانی که در ساختار وجود دارد، نشان میدهد این مسأله در مقیاس کلان خیلی جدی گرفته نشده است، تصریح کرد: در اعتبارات این بخش هم مسأله همینگونه است و این درحالی است که اگر بخواهیم بحرانهای بالفعل کرمان را مدیریت کنیم، حداقل به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان منابع و تجهیزات نیاز داریم.
شهردار کرمان افزود: بهعنوان مثال ۹۸ نقطۀ بحرانی آبگرفتگی در سطح شهر داریم که همیشه محل چالش و سوال بوده و با گزارشهایی که داریم و بازدیدهای میدانی که انجام دادهام، تقریباً ۸۰ نقطۀ آن، با راهحلهای اولیه رفع نمیشود و بحران اساسی هستند که باید برای آنها چاره اندیشید و هزینه کرد.
شعرباف ادامه داد: موضوعاتی مانند زلزله در شهری مثل کرمان که زلزلهخیز است نیز بسیار مهم است و زیرساختهای خاص و بهروزی میخواهد.
وی بیان کرد: بهطور کلی حوزۀ مدیریت بحران، حوزۀ پیچیدهای است که متأسفانه مابهازای آن امکاناتی هم داده نمیشود و ازسوی دیگر خواستههای زیادی برای آن وجود دارد.
شهردار کرمان افزود: امیدواریم آقای «محمدرضا عسکری» با تجربهای که در حوزۀ بحران، اجراییات و زیرسازی شهر و بازآفرینی دارند، تلاش کنند تا برخی از مسایل زیرساختی شهرداری کرمان در حوزۀ مدیریت بحران را برای همیشه رفع و یا مدیریت کنیم.
شعرباف با بیان اینکه در حوزۀ ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی، ایدههای بسیار خوب و اقتصادی در کشور اجرا شده است، گفت: سازمان مشاغل شهری شهرداری کرمان هم استعداد زیادی دارد تا به یک سازمان کاملاً اقتصادی تبدیل شود.
وی افزود: با تخصص و رزومهای که از آقای «هادی کاربخش» سراغ دارم، امیدوارم بتوانند با کمک گرفتن از تجربیات آقای «ایرانمنش»، معاون خدماتشهری، شاهد سازمانی فعال و پُررونق باشیم.
شهردار کرمان همچنین از زحمات آقای «اللهوردی» سرپرست پیشین این سازمان نیز تشکر کرد.
شعرباف درخصوص شهرداری منطقه چهار نیز گفت: شهرداری منطقه چهار، براساس جمعبندی و ارزیابی، به تغییر نیاز داشت؛ ضمن اینکه فرایند ارزیابیِ مجموعههای مختلف شهرداری هر ششماه یکبار بهروز خواهد شد.
وی با بیان اینکه منطقه چهار، یک منطقه بسیار مهم و به لحاظ خدماتی، مهمترین منطقه شهرداری است، گفت: اگر مناطق را براساس نگاه درآمدی و خدماتی تقسیم کنیم، منطقهای که بیشتر به بافت تاریخی و متوسط متصل میشود و غلبۀ مناطق حاشیۀ شهر و مناطق محروم در آن بیشتر است، منطقه چهار است که بیشترین آسیب و ضعف را در سرانههای خدماتی دارد.
شهردار کرمان افزود: منطقۀ چهار، اختلاف سرانهای خدماتی زیاد و شکاف عمیقی با بقیه مناطق شهری دارد.
شعرباف ضمن تشکر از زحمات «علی عسکری»، شهردار سابق منطقه چهار گفت: آقای عسکری در این مدت، اقدامات خوب و پُرشتابی انجام دادند و در فضای عمومی در بین مناطق، منطقه چهار بیشترین تغییرات روی زمین را داشته و چون عقبافتادگی داشته، سریعتر هم توسط مردم دیده شده است.
شهردار کرمان افزود: امیدوارم آقای عسکری در محل جدید خدمت خود در شهرداری منطقه دو، که کماهمیتتر از شهرداری منطقه چهار نیست نیز، پُرتوان و موفق باشند؛ چراکه علیرغم اینکه منطقه دو شاید از لحاظ درآمدی پُردرآمد باشد، اما متأسفانه در حوزۀ خدمات شهری دچار ضعف و مسأله است.
شعرباف با بیان اینکه در عمق کوچههای و خیابانهای اصلی برخی نقاط منطقه دو، مواردی را میبینیم که علیرغم اینکه جزو منطقه پُردرآمد شهر محسوب میشوند، وضعیت نابسامانی دارند، تصریح کرد: بهطور کلی در شهر کرمان نمیتوانیم بگوییم یک بخشِ توسعهیافته و یک بخش در حال توسعه داریم؛ بلکه تمام مناطق دچار عقبافتادگی هستند؛ بنابراین، تجربۀ شهردار بودن آقای عسکری به کمک تجربیات آقای امیرمداح، شهردار منطقه دو، میتواند حوزۀ منطقه دو را تقویت کند.
شهردار کرمان به «محمدعلی بهرامی» هم بهعنوان شهردار منطقه چهار شهر کرمان اشاره کرد و گفت: ایشان یک نیروی جهادی و با انگیزه است که با این روحیه و تعاملاتی که با مردم و تشکلهای این منطقه برقرار خواهد کرد، یکی از بهترین ادوار شهرداری منطقه چهار را رقم خواهد زد.
شعرباف افزود: آقای بهرامی باید از همۀ ظرفیتهایی که در مجموعه است، استفاده کنند؛ چراکه نیروهای خوبی در این منطقه وجود دارند که مردم با ذکر اسم، از ارتباط خوب آنها با ارباب رجوع یاد میکنند.
شهردار سابق منطقه چهار و جانشین فعلی شهردار منطقه دو و سرپرست معاونت خدماتشهری شهرداری منطقه دو شهر کرمان نیز از حُسن اعتماد شهردار کرمان تشکر کرد و گفت: امیدوارم بتوانم در بخش خدماتشهری که پیشانی خدمترسانی به شهروندان است، خدمات شایستهای داشته باشیم.
علی عسکری با اشاره به اقدامات خود در سالهای خدمت در شهرداری منطقه چهار افزود: از همۀ همکارانم در شهرداری منطقه چهار تشکر میکنم و برای شهردار جدید این منطقه که نیرویی جهادی، پُرکار و پُرانگیزه است، آرزوی موفقیت دارم.
محمدعلی بهرامی، شهردار منطقه چهار شهر کرمان نیز ضمن تشکر از حُسن اعتماد شهردار کرمان گفت: امیدوارم تلاش و خدمت همۀ همکاران ادوار گذشته را ادامه داده و با کمک و استفاده از تجارب خوب در این منطقه، اتفاقات خوب و اقدامات بهتر و زیادتری را رقم بزنیم.
مدیر سابق مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان نیز در این مراسم گفت: از شهردار کرمان بهخاطر عنوان کردن مسایل و بحرانهای سازمان بحران شهرداری تشکر میکنم؛ چراکه نیازها و مشکلات این سازمان را که همواره بیان میکردیم، ایشان بهعنوان شهردار برای اولینبار مطرح کردند.
فرزاد خضری به موفقیتهای این سازمان در سالهای اخیر اشاره کرد و ادامه داد: امیدورایم با شناختی که از توان و تجربه مهندس عسکری سراغ داریم، جایگاههای کسبشده هرچه بیشتر ارتقا پیدا کند.
محمد اللهوردی، سرپرست سابق سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری نیز با تشکر از همکارنش در این سازمان گفت: در این مدت برای احداث بازارچههای محلهای چند مکان را جانمایی و با پیمانکار صحبت کردیم که امیدواریم آقای کاربخش، با تخصص و انگیزهای که دارند، بتوانند پنج نقطه از سطح شهر را تا پایان سال برای راهاندازی این بازارچهها آماده کنند.
هادی کاربخش، سرپرست سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری هم، ضمن تشکر از حُسن اعتماد شهردار کرمان گفت: از تجارب همکاران و شهردار کرمان کمک گرفته و تمام سعی خود را در بهبود و ارتقای این سازمان انجام خواهم داد.
سرپرست مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری کرمان نیز ضمن تشکر از اعتماد شهردار کرمان و زحمات آقای خضری، مدیر پیشین این سازمان گفت: کرمان، جزو استانهای اول کشور در مسایل بحرانی است.
محمدرضا عسکری ادامه داد: متأسفانه زیرساختهای شهری کرمان در این حوزه بهواسطه نگاه ضعیفی که از بالا به این شهر شده، مناسب نیست که این مهم دغدغۀ مدیران شهری بهخصوص در مواقع بحرانی است.
وی همچنین بر تعامل بهتر و بیشتر مناطق شهرداری با مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تأکید کرد و گفت: نیروی متخصص نیز از نیازهای این سازمان است.
لازم به ذکر است؛ در پایان این مراسم احکام مدیران مذکور توسط شهردار کرمان اِعطا شد.