پروژه ۱۶ کیلومتری بزرگراه حاج قاسم سلیمانی یا بازنگری شود و یا سرمایهگذار در مقیاس کلان ورود کند
آویدنیوز: شهردار کرمان در پاسخ به تعیین تکلیف پروژه بزرگراه حاج قاسم سلیمانی گفت: پروژهی بزرگراه شهید سلیمانی، پروژهای است به طول ۱۶ کیلومتر که بناست مسیر شرقی به غربی ـ موازی بلوار جمهوری و شریعتی ـ را در کرمان ایجاد کند.
سعید شعرباف تبریزی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در مطالعات ترافیکی، مسیرهای شرقی به غربی هستند، افزود: وقتی این طرح طراحی و در طرح تفصیلی پیادهسازی شده دو اتفاق رخ داده است که به نظر من این اتفاقات، نیاز به بازنگری دارند.
وی ادامه داد: اولا یک بخش قابل توجهی از پروژهی حاج قاسم سلیمانی، روی بافت پُر قرار دارد. یعنی حداقل ۸ کیلومتر از این پروژه، روی بافت پُر طراحی شده است که این بافت پُر، بافتی ارزشمند به لحاظ قیمت منطقهای است.
وی اظهار داشت: بر اساس تخمین امروز ما در سال ۱۴۰۰، اگر شهرداری بخواهد با تمام قوا، این هشت کیلومتر را به خصوص از سه راه «عطا» به سمت شرق، اجرا کند، به مبلغی حدود ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه فقط برای تملک املاک این بخش نیاز دارد و البته این بخش مستقل از بخشی است که امروز اجرا شده و از سمت غرب سه راه عطا احمدی به سمت انتهای شهرک غدیر دو و به سمت میدان حجاج است.
شهردار کرمان گفت: به عبارت دیگر به صراحت میشود گفت شهرداری کرمان نه در این دوره و نه در دورههای آینده، با منابع داخلی موجود در شهرداری، امکان سرمایهگذاری در این مقیاس هشت هزار میلیارد تومانی را که سال به سال هم زیادتر میشود، نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در کنار این مورد، مردم این منطقه نیز اکثرا دچار مشکلات اساسی شدهاند تصریح کرد: افرادی هستند که منزلشان در این بزرگراه قرار گرفته اما شهرداری به لحاظ ریالی، امکان تملک ملک آنها را ندارد. از طرف دیگر هم امکان صدور پروانه را ندارد چون طرح تفصیلی که در اینجا ملاک عمل است؛ یک معبر با حداقل عرض ۶۵ متر است.
شعرباف تبریزی با بیان اینکه در این خصوص دو راه پیش روی ماست که یکی ورود سرمایهگذار است؛ اظهار داشت: در این راستا در حال پیگیری پیشنهاداتی برای ورود سرمایهگذار هستیم. چرا که اگر به نتیجه برسیم و سرمایهگذار به این امر ورود کند؛ میتواند کارگزار تملک شود و در قِبَل آن سودی ببرد که البته این کار نیاز به توجه و اجرای ظرایف بسیار زیادی است که در حوزهی قوانین وجود دارد و به راحتی قابل انجام نیست.
وی ادامه داد: راه دوم بازنگری در طرح فعلی است.
شهردار کرمان گفت: کاری که ما در این دوره انجام خواهیم داد و تعهد داریم انجام بدهیم؛ تملک یک و نیم کیلومتر مانده از سه راه «عطا احمدی» تا مجموعهای که آسفالت شده است، میباشد.
وی تاکید کرد: با وجود محدودیت مالی که داریم، این بخش را که میتواند حلقهی کوچکی از این بلوار باشد و بخشی از ترافیک ابتدای بلوار جمهوری را کاهش دهد، اجرا خواهیم کرد و در دستور کار هم قرار دادیم. به طوری که در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان را فقط برای تملک این بخش باقی مانده، اختصاص دادهایم تا بتوانیم این کار سنگین را انجام بدهیم.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: خود این مجموعه به قیمت امروزِ سال ۱۴۰۰، همراه پل قریب ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه برای شهرداری دارد تا اجرا و بخشی از ترافیک حل شود.
وی گفت: پروژهی بزرگراه ۱۶ کیلومتری سردار حاج قاسم سلیمانی، پروژهای است که باید تعیین تکلیف استانی شود. امروز مردم نسبت به آن گلایه دارند و گلایه به حقی هم هست اما شهرداری هم به لحاظ مالی توان انجام آن را در مقیاس کلان ندارد.
شهردار کرمان تصریح کرد: بنابراین نامهنگاریهایی انجام دادیم تا یا طرح بازنگری شود و یا سرمایهگذار در مقیاس کلان با قوانین ویژهای که گذاشته میشود تملک را انجام دهد تا طرح اجرا شود.
ادعای فرونشست زمین در اثر طرحهای فاضلاب نیازمند تحقیق علمی است
شهردار کرمان در پاسخ به سوال «گفته میشود طرحهای فاضلاب بر روی فرونشست معابر در سطح شهر تاثیر دارند؛ نظر شما چیست؟» گفت: من هیچ نظری در این خصوص ندارم. چرا که پاسخ به این سوال، نیازمند تحقیقات علمی است.
شعرباف افزود: من نیز ادعاهایی را در این خصوص هم شنیدم. در این زمینه در شورای شهر هم مواردی مطرح و استدلالی هم در این خصوص ارائه شد که در گذشته وقتی فاضلاب، آب را به سمت خودش جذب میکرده به سمت سفرههای زیرزمینی میرفته که باعث سست شدن زمین و فرونشست میشده است اما من معتقدم این ادعاها به تحقیق علمی نیاز دارد و به راحتی نمیتوان دلیل فرونشست معابر را فاضلاب دانست. به خصوص که شهر کرمان حجم زیادی قنات دارد.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: به همین دلیل از موسسات مطالعاتی در این زمینه و نیز از استانداری خواستیم تحقیق علمی برای دلایل فرونشست، در شهر کرمان انجام شود و سهم قنوات و فاضلاب در فرونشست لحاظ گردد. همچنین مکانیابی شود تا مکانهایی که بیشترین استعداد را در فرونشست دارند، مشخص شوند.
وی گفت: ما در هر باران امسال کرمان، سه چهار فرونشست مشخص داشتیم ولی از نظر من نمیتوان پروژه فاضلاب را به همین راحتی مقصر فرونشست دانست و باید تحقیق علمی صحیحی در این زمینه انجام داد.
نیروهای اجراییات شهرداری از برخورد فیزیکی با متخلفان سدمعبر منع شدهاند
شهردار کرمان در خصوص اقدامات شهرداری کرمان در حوزههای مختلف برای ایام نوروز گفت: در این دوره حدود یک و نیم برابر میزان سال گذشته، گل و گیاه خریداری شده است اما این میزان گل و گیاه خریداری شده که کمیت و کیفیت بیشتری نسبت به ادوار گذشته دارند؛ با هزینهای معادل نصف هزینهی سال گذشته خریداری شده است وی افزود: این امر به دلیل مدیریت در خرید متمرکز اقلام مورد نیاز حوزه خدمات شهری رخ داده است.
شعرباف تبریزی ادامه داد: البته شهروندان باید بدانند به خاطر مسالهی جدی که ما در فضای سبز و شوری آب داریم بسیاری از این گلها و فضاهایی که برای عید ایجاد میکنیم؛ فصلی هستند و در واقع اگر بخواهیم مساله فضای سبز ما بهطور جدی حل و مطلوب شود؛ باید به سمت حل مسالهی آب و کاشت درختان مثمر مرتبط با زیست و بوم کرمان برویم.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ تولیدات گل و گیاه مجموعه گل و گیاه شهرداری کرمان نیز نسبت به سال گذشته سه برابر شده است. به گونهای که در سال آینده، ۹۰ درصد نیاز گل و گیاه شهر کرمان را در مجموعه گل و گیاه شهرداری کرمان تولید خواهیم کرد و همین میزان خریدی که امسال داشتهایم را هم نخواهیم داشت.
شعرباف تبریزی تصریح کرد: اگر برنامهریزی انجام شده در این خصوص به خوبی پیش برود و سرمایهگذاری که برای ورود به این بخش اعلام آمادگی کرده، ورود کند؛ علاوه بر تولید، فروش گل و گیاه را هم خواهیم داشت.
شهردار کرمان با بیان اینکه امسال به شهروندانی که علاقهمند بودند درخت مثمر بکارند، به صورت رایگان درختانی با شرط آبیاری و نگهداری توسط آنها، اهدا کردیم. همچنین با اتصال این افراد که در توسعهی فضای سبز شهری کمک میکنند به سیستم شهروندی، مشوقهایی هم به آنها داده میشود.
وی به اجرای سفرههای هفتسین نیز اشاره کرد و گفت: در این حوزه، غیر از بازسازی هفتسینهای سالهای گذشته، تعداد آنها را از 9 عدد به ۱۸ عدد افزایش دادهایم. تعدادی از این هفتسینها که فضاهای زیبایی ایجاد میکنند در برخی از مراکز اصلی شهر، با طراحی مجدد استفاده خواهند شد و برخی هم جدید طراحی شدند که در سه چهار روز آینده نصب خواهند شد.
شعرباف در خصوص پارکهایی که باید برای ایام نوروز جهت رفاه حال و استقرار مسافران نوروزی آماده شوند، نیز گفت: ۹ پارک را با همکاری میراث و دیگر نهادهای مرتبط برای استقرار مسافران نوروزی آمادهسازی کردیم.
شهردار کرمان همچنین در خصوص آسفالت و لکهگیری شهر هم گفت: باتوجه به محدودیتهای درآمدی و از آنجا که در حال حاضر باید قیر و mc را برخلاف گذشته، به صورت نقدی از بورس خریداری کنیم؛ آسفالت تمام شهر با مشکلاتی همراه است اما با پیگیریهایی که با پایتخت انجام دادیم، توانستیم ۷۰۰ تن قیر (که ظرفیت خوبی است) را از تهران رایگان بگیریم و این میزان را در یک ماه گذشته در زمانهایی که دما بالای ۱۴ درجه بوده برای لکهگیری شهر و روکش آسفالت در برخی از مناطقی که سالهاست روکش نداشتند، استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در سه ماه گذشته حدود ۴۰ هزار متر مربع روکش آسفالت و قریب ۲۰ هزار متر مربع لکهگیری انجام شده است که البته تاکید کنم مسالهی دو و نیم میلیون متر مربع آسفالت حیاتی مورد نیاز شهر کرمان، با لکهگیری حل نمیشود. یعنی شهر در این حوزه نیاز به یک تعمیر اساسی دارد.
شهردار کرمان در خصوص رخدادهای فرهنگی ایام نوروز نیز تصریح کرد: حوزهی فرهنگی شهرداری تعداد شش جشن محوری را در نظر گرفته و فضاسازی کرده است که به زودی مکانهای آنها اعلام میشود.
شعرباف در خصوص بازارچههای محلی نیز گفت: تعداد سه بازارچه محلی که مهممترین آنها بازارچه ابوذر کرمان است، آماده شده و با کمک سازمان تعاون روستایی با این تاکید که محصولات از تولید به مصرف با کیفیت و قیمت بسیار مناسب و خوب به دست مشتریان برسد، افتتاح خواهند شد که هم به عرضهی کالا با قیمت کم کمک میکند و هم بازارچههای محلی رونق میگیرند.
وی به مشکلات ایجاد شده توسط متخلفان سدمعبر نیز اشاره کرد و گفت: با کمک نیروی انتظامی و خود اصناف به خصوص در بازار و در محدودههایی که مشکل سد معبر داشتیم، اردویی را برای مقابله با سد معبر ایجاد کردیم .
شهردار کرمان اظهار داشت: البته من خط قرمزی را برای نیروهای اجراییات و مسئول شهرداری در امر رفع سد معبر مشخص کردم و آن هم این است که به هیچ وجه برخورد فیزیکی با افرادی که سد معبر کردند نداشته باشند و چنانچه گزارش و فیلمی منتشر شود که نیروی اجراییات شهرداری با افراد متخلف سد معبر، برخورد فیزیکی داشتهاند، به شدت با فرد خاطی برخورد خواهم کرد.
شعرباف افزود: البته شاید این خط قرمز در برخورد با سد معبر، کار را کمی برای نیروهای اجراییات شهرداری مشکل کند و اگر میخواستیم به روشهای گذشته، برخورد کنیم، کار سریعتر پیش میرفت ولی با تعامل با اصناف مثل بازار مرکزی شهر که سد معبر به شکل نادرستی انجام شده، کار اصولیتر و بهتر پیش میرود.
وی به اجرای پروژههای عمرانی با توجه به نزدیکی سال نو اشاره کرد و گفت: در این راستا حتی سه چهار پروژه عمرانی شهرداری که مورد نیاز و درخواست اجراکنندگان هم بودند را برای نوروز متوقف کردیم تا بعد از ۱۵ فروردین سال۱۴۰۱ ادامه پیدا کنند و برای مردم در این ایام مزاحمت ایجاد نکنند.
شهردار کرمان تصریح کرد: از متولیان پروژه فاضلاب هم میخواهیم با توجه به نامهنگاریهایی که با آنها انجام دادیم حداقل در محدوده مرکزی شهر با توجه به حضور گردشگر تا حد امکان حفاری نکنند. اگر چه مجوز را برای برخی مناطق حاشیهای شهر صادر کردیم.
وی در خصوص جمعآوری کودکان کار در ایام نوروز و حضور گردشگران گفت: وظیفهی ما در این زمینه نگهداری موقت این بچهها وقتی که در اختیار ما قرار میگیرند؛ است.
شهردار کرمان تصریح کرد: متاسفانه کارتنخوابها در مجموعهای که برای آنها تعبیه کردیم به دلایلی مثل تمایل به مصرف مواد در داخل گرمخانه و ممنوع بودن این امر، کمتر حضور پیدا میکنند و از طرفی ما هم بنا نداریم به زور آنها را به گرمخانه ببریم. به همین دلیل به صورت موقت برخی از این کودکان کار را به صورت مجزا (خانم و آقا) به مدت ۲۴ ساعت در گرمخانه نگهداری کرده و بعد تحویل بهزیستی میدهیم.
شهردار کرمان اظهار داشت: اما واقعیت این است که چون اقتصاد کودکان کار شکل گرفته است و سازمان یافته از آنها استفاده میشود، چند روز بعد از اینکه نیروهای اجراییات ما آنها را جمعآوری میکنند و به بهزیستی تحویل میدهند، دوباره در خیابان حضور دارند. چون مجموعهای وجود دارد که از این کودکان کار ارتزاق میکنند و اینها را به خیابان میفرستند.
وی تصریح کرد: در جلساتی مفصلی که با رییس دادگستری و بهزیستی داشتیم آنها وظایفی در قبال اشتغال این کودکان دارند که ما هم در شهرداری حاضر به کمک به آنها هستیم و به وزارت کار و بهزیستی هم اعلام کردیم اگر مکانی برای نگهداری این کودکان لازم باشد و یا حتی برای استفاده از ادوات فنی و حرفهای لازم باشد، ما در اختیار آنها قرار میدهیم.
شهردار گفت: در این راستا حتی در موضوع خیریه بچههای آفتاب با اینکه اختلافی بین مجموعه موقوفه و بهزیستی وجود داشت، شهرداری کرمان بلافاصله بعد از اطلاع از اینکه این کودکان دچار مشکل شدند مکانی را به طور موقت در اختیار آنها قرار داد. لذا ما در شهرداری برای نگهداری موقت و تامین غذای گرم چه در مورد متکدیان و چه در مورد کودکان کار، مشکلی نداریم اما مساله با این کارها حل نمیشود و باید برای اشتغال آنها چارهای اندیشید و مساله را به صورت علمی حل کرد.
مرجع اصلی تصمیمگیری در خصوص ورودی ساختمان جدید استانداری میراث فرهنگی است
شهرداری خانه شهر را برای استفادههای عمومی فرهنگی هنری مرمت میکند
شهردار کرمان در خصوص خانه شهر کرمان نیز گفت: کاش وقتی طراحی استانداری انجام میشد و مشاور در طراحی ساختمان استانداری کار را انجام میداد؛ این را میدید که خانه شهر یک میراث تاریخی است و نباید از بین برود.
شعرباف افزود: با دیدن طرح استانداری جدید، به نظر میرسد این ساختمان با این فرض طراحی شده که خانه شهر نباشد. البته این خانه در آن دوران، ثبت میراث هم نبوده است اما بالاخره یک اثر خاطرهساز برای کرمانیهاست که با پول خود آنها ساخته شده است.
وی اظهار داشت: شاید در آن زمان این خانه را واجد اثر ملموس تاریخی نمیدانستهاند که وجودش را ضروری ندیدند اما خوشبختانه با تلاش مسئولان در میراث هنگامی که احساس میشده این بنا دچار مشکل میشود، به سرعت ثبت میراث میشود.
شهردار کرمان با بیان اینکه ثبت بنا، مانع خراب شدن آن میشود؛ ادامه داد: اما ما به عنوان شهرداری، مستاجر این زمین هستیم. یعنی زمین متعلق به خود شهرداری نیست بلکه متعلق به موقوفه گنجعلیخان است و ما به عنوان مستاجر قرارداد اجاره در آن زمین داریم. در واقع رضایت مالک باید نسبت به هر گونه تصرفی که در آنجا باید انجام شود؛ اخذ شود.
وی در حوزه کاری که باید انجام شود و مسیر ورودی که استانداری ایجاد کرده است؛ خاطرنشان کرد: تقاضایی از طرف حوزه فنی استانداری به میراث ارسال شده و میراث فرهنگی به صورت رسمی پذیرفته که استانداری از این بخش ورودی داشته باشد.
شعرباف گفت: مرجع اصلی تصمیمگیری در این موضوع میراث فرهنگی است و شهرداری کرمان در این خصوص به لحاظ کارشناسی و قانونی حق اظهار نظر دارد که آیا باز شدن ورودی و معبر از این سمت درست بوده است یا نه؟
وی افزود: میراث فرهنگی حتما وجوه و مسیرهای مختلف را بررسی کرده و در نتیجه تصمیم گرفته که بهترین معبر ورودی از این سمت است و ما هم در شهرداری به این تصمیم میراث احترام میگذاریم.
وی تصریح کرد: اما آنچه به عهدهی شهرداری کرمان بوده است و در بودجه سال آینده دیدهایم این است که به هر صورت که شده محدودهی آمفیتئاتر، سالن مرکزی و ساختمان خانه شهر را برای استفادههای عمومی، فرهنگی هنری و تشکلها بازسازی و مرمت کنیم. اگر چه قولهایی از سمت استانداری برای تامین مالی به ما داده شده است ولی ما در بودجه خود به صورت مستقل آن را در نظر گرفتهایم تا به عنوان مستاجر زمین در احیا کردن این مکان کمک کنیم و آن را در اختیار مراسم و تشکلها قرار دهیم.
شعرباف با بیان اینکه به محض تامین اعتبار این کار را شروع خواهیم کرد؛ خاطرنشان کرد: ما برای اولین بار در بودجه شهرداری کرمان، منابع را به مصارفمان متصل کردیم. یعنی مشخص کردیم هر کدام از پروژههای عمرانیمان چه زمانی شروع شود و از کدام منبع تامین مالی شود. قطعا در ابتدای امر، حوزه حقوق و دستمزد مبنا قرار میگیرد و بعد از آن پروژهها آغاز خواهد شد.
شهردار کرمان گفت: برای شروع قطعی این پروژه، زمان اعلام نمیکنم اما اولویت آن مشخص است و اگر تحقق درآمدهای ما خوب باشد؛ تلاشمان این است در شش ماههی اول سال ۱۴۰۱ این پروژه را رقم بزنیم.
با شرکتهایی که به نیروهای خود اجحاف میکنند قاطعانه برخورد خواهیم کرد
شهردار کرمان در خصوص شرکتهای تحت قرارداد شهرداری که حقوق و مزایای نیروهای خود را به طور کامل و یا به موقع نمیدهند، گفت: یکی از مسالههایی که ما در شهرداری کرمان داریم، نیروهای شرکتی هستند.
وی افزود: شرکتهایی هستند که با ما قرارداد حجمی میبندند تا کار تنظیف، فضای سبز و پسماند را انجام دهند. قرارداد ما با آنها حجمی است و به تناسب حجم کار، به آنها پرداخت میکنیم.
شعرباف گفت: این شرکتها باید با توجه به حجم کار، خودشان با نیروهای مورد نیازشان قرارداد ببندند و ما هم در شهرداری یک نظارت کلی بر انجام درست کار داشته باشیم. این نیروها که به نیروهای شرکتی یا حجمی معروف هستند؛ در حال حاضر قریب ۲۵۰۰ نفر در قالب چندین شرکت با شهرداری کار میکنند.
وی افزود: این قراردادها مربوط به زمانی است که شهرداری کرمان و کلا شهرداریها امکان پرداخت مستقیم به نیروهای مورد نیاز را نداشتند. ضمن اینکه مجوز جذب نیرو هم نداشتند. بنابراین با این شرکتها که توان پرداخت حقوق را به مدت دو ماه حتی اگر شهرداری پرداختی به آنها انجام نمیداد؛ داشت، قرارداد میبستند و شهرداری بعد از دو ماه به این شرکتها پرداخت انجام میداد و شرکت هم بعد از برداشت درصدی به عنوان کارگزار، مابقی را به نیروهای خود پرداخت میکرد.
شهردار کرمان با بیان اینکه اما الان مدتی است که شهرداری کرمان به روز به این شرکتها واریز انجام میدهد؛ اظهار داشت: یکی از شروطی که من گذاشتهام این است که فاصله حقوق بین کارمندان شهرداری و نیروهای شرکتی نباید بیش از سه روز باشد. در غیر این صورت حقوق کارمندان را نگه میدارم تا شرکتیها پرداخت شود و این مربوط به بخشی است که از سمت شهرداری به شرکتها واریز انجام میشود ولی متاسفانه برخی از شرکتها، یا پول را چند روز در حساب خود نگه میدارند یا به روشهای دیگر مثل تعهدی که برای تهیه لباس دارند مزایا و حقوق را کمتر پرداخت میکنند یا با تاخیر پرداخت میکنند که البته در این دو ماه اخیر با چند مورد از این شرکتها برخورد جدی شد.
وی با اشاره به اینکه قرارداد بسیاری از این شرکتها تا آخر ماه شهریور سال آینده است؛ افزود: به صراحت اعلام کردهایم که با چند شرکت از این تعداد، به هیچ وجه قرارداد را تمدید نخواهیم کرد.
شهردار کرمان تصریح کرد: نیروهایی که دچار این مشکل هستند هر گونه موردی در این خصوص را با ذکر نام شرکت و دلایل شکایت، مستقیما به دفتر شهردار اعلام کنند و بدانند به طور جدی با خاطیان برخورد میشود و از مواردی است که به هیچ عنوان مسامحه نخواهیم کرد.
شعرباف تبریزی گفت: امیدواریم بخشی از تبعیضهایی که در این گونه نیروها وجود دارد را برطرف کنیم و اگر بتوانیم به سمت شرکتهایی برویم که نظارت بیشتری بر کار آنها داریم و سهام آنها دست خود شهرداریهاست آرام آرام از انحصار این شرکتها هم خارج خواهیم شد.
تهیه طرح جامع گلزار شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی
شهردار کرمان در خصوص اقدامات شهرداری کرمان برای مناسب سازی این شهر به عنوان یک شهر زیارتی و اقدامات در زمینه تامین زیرساختهای گلزار شهدا نیز گفت: متاسفانه میانگین حضور گردشگر زیارتی ما در کرمان به زیر ۱۰ ساعت رسیده است. یعنی زایران مرقد مطهر حاج قاسم شب را در کرمان نمیمانند.
شعرباف تبریزی با بیان اینکه کرونا یک فرصت خوب برای تامین برخی از زیرساختهای اصلی و زیباسازی است، افزود: زیرساختهای اصلی شامل اقامت، غذا و تفریح است که به جز غذا که با تسامح در کرمان به مطلوب نزدیک میشود؛ حوزههای اقامت و تفریح دچار مشکل است و به هیچ وجه شرایط کرمان در این دو مورد مناسب نیست و شاید گردشگر و زایر به همین دلیل تمایلی به ماندن بیش از یک شب در کرمان ندارد.
شهردار کرمان با بیان اینکه پیشنهادهای خوبی به شهرداری کرمان برای ساخت فضاهای اقامتی آمده است؛ تصریح کرد: در زمین ۱۰۰ هکتاری آستان قدس، در محدودهای از پردیسان قایم، در زمین ارتش و منطقه سرآسیاب، پیشنهادهایی برای ساخت اماکن اقامتی تفریحی داده شده و شهرداری کرمان در برخی مناطق که مالک بوده اعلام آمادگی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در یک ماه آینده، کلنگ یکی از بزرگترین مجتمعهای اقامتی فرهنگی که ویژهی زائران حاج قاسم است را در کرمان به زمین خواهیم زد. البته زمین و پروانه را شهرداری کرمان مشارکت میکند و ساخت آن را یک سرمایهگذار خیر در مقیاس بینالمللی انجام خواهد داد.
شهردار کرمان گفت: این پروژه به دلیل وسعتی که دارد در پردیسان قائم نخواهد بود اما در شهر کرمان در جایی که شهرداری مالک است کلید خواهد خورد.
وی افزود: در خصوص گلزار شهدا با زحماتی که همکاران ما در حوزه خدماتی و فرهنگی داشتند؛ در مراسم سالگرد سردار دلها، اتفاقات بسیار خوبی رخ داد و تقریبا ۸۰ درصد هزینهی اندکی که برای این مراسم کردیم؛ هزینههای ماندگار برای پردیسان بود. به عنوان مثال هزینههایی که در مسیر زیرگذر به سمت گلزار و پیادهراه بودن آن شد، هزینههای که در پارکینگ، روشنایی، سرویسهای بهداشتی و پلهها و ورودیهای گلزار انجام شد، همه ماندگار هستند.
شعرباف خاطرنشان کرد: با این حال این هزینهها، هزینههای اساسی در طرح جامع گلزار نیست.
وی با بیان اینکه در حال تهیه طرح جامع گلزار شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی با کمک مکتب شهید سلیمانی و سپاه و همکاری میراث هستیم، گفت: تا زمانی که طرح جامع گلزار ابلاغ نشود، ساخت و ساز فیزیکی در این مکان صورت نمیگیرد.
شعرباف تاکید کرد: این طرح، طرح ملی و بینالمللی است و حداقل ۱۵۰۰ میلیارد هزینه دربردارد. البته هم در استانداری و هم در سطح کشور قول تامین مالی این طرح اگر فاخر باشد را دادهاند.
وی گفت: طرح بسیار بزرگ است. کار اولیه طرح شروع شده و انیمیشن آن در حال ساخت است. تلاش ما این است که طرح را در شش ماه اول سال ۱۴۰۱ نهایی کنیم و اگر یک عزم ملی ایجاد شود و همه دلدادگان حاج قاسم از داخل و خارج کشور همت کنند، این فضا به صورت متفاوت اجرا خواهد شد و به سود مردم کرمان هم خواهد بود.
شهردار کرمان افزود: این طرح بزرگترین فضاهای تفریحی را برای شهر کرمان ایجاد خواهد کرد.
شعرباف ادامه داد: تولیت آستان قدس، استانداری، مجموعه سپاه، قرارگاه خاتم، مجموعه دانشگاه شهید بهشتی تهران و شهرداری کرمان به کمک هم در حال تهیه این طرح در شان حاج قاسم سلیمانی هستند که شاید اجرای آن به این دوره نرسد اما مهم این است که این اثر شروع شود و ثمرات آن به مردم کرمان برسد.