آویدنیوز: تصور کنید که اگر کسی تلاشی برای تغییر در دیدگاه مرکز کائنات بودن زمین نمی کرد دانش کیهان شناسی اکنون در چه جایگاهی بود؟ و یا اگر تلاشی برای تغییر در دیدگاههای علمی در حوزههای مختلف خصوصا پزشکی نمی شد و مثلا همچنان ویروس و باکتریها را موجودات خارق العاده ای مثل شیاطین در بدن میدانستند اکنون در علم پزشکی چه جایگاهی داشتیم.
اساسا جهان با تغییر دیدگاهها در مسائل مختلف رو به پیشرفت بوده است و حتی پویایی فقه و فقاهت نیز متناسب با همین دیدگاه مورد توجه قرار گرفته است کمااینکه بسیاری از مسائل با همین نگاه دچار تحول در راه حل گردیدهاند… واقعا اگر این دیدگاهِ تحول خواهانه نبود در همین ایران خودمان آیا امکان تغییر هیچیک از قوانینی که رنگ کهنهگی به خود میگرفتند بود و آیا مثلا قوانین جزایی و آئین دادرسی کیفری و قوانین مربوط به اعدام در بحث مواد مخدر تن به هیچگونه تغییر و تحول و تعدیلی میداد؟
اساسا جامعه با توجه به پیشرفتها و تحولات و تغییرات در دیدگاه نسبت به مسائل مختلف مطالبات جدیدی پیدا و مطرح می کند و حاکمیت که خود را برخاسته از اراده و خواست ملت میداند بایستی با تعقل و منطق و منطبق با تحولات گریزناپذیر با آنها مواجه شود. قاعدتا برخوردهای سلبی و اعمال رفتار و بیان گفتارِ خارج از چارچوب های نوین حکمرانی که خشونت بار تلقی میشوند اگرچه ممکن است در زمانی کوتاه موثر جلوه کند اما سرانجام با نتیجه مطلوب همراه نخواهند بود و موجب افزایش فاصله و شکاف ملت و دولت می شوند.
هر جامعه ای با تغییر نسل ها و تداوم جریان سیال زندگی آدمهایش و افزایش سواد و دانش و تعاملات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی خصوصا با سایر نقاط دنیا، با رفتار و رویهاش مطرح کننده خواستهای نو و ارائه دهنده ایدههای نوین و صاحب نگاه جدید در زمینههای مختلف میشود که باید آنها را به فال نیک گرفت و با استقبال از نعمت تحول خواهی و این حرکت رو جلو میتوان روزهای بهتری برای جامعه ساخت…