معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان خبر داد:
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان گفت: حدود ۱۵۰ هزار نفر از «جشنوارۀ ملی نان شهرداری کرمان» در بوستان «مادر» بازدید کردند.
به گزارش آوید نیوز، سیدمرتضی حسینی، با اشاره به برگزاری «جشنوارۀ ملی نان شهرداری کرمان»، از ۲۴ تا ۲۷ مهرماه در بوستان «مادر»، استقبال شهروندان کرمانی را از این جشنواره بسیار کمنظیر دانست و گفت: بر اساس بررسیهای صورتگرفته، در طول چهار شب برگزاری این جشنواره، حدود ۱۵۰ هزار نفر از شهروندان کرمانی، از غرفهها و بخشهای مختلف این جشنواره بازدید کردند.
وی به برگزاری جشنهای شبانه با عنوان «جشن خرمن» اشاره کرد و گفت: هر شب حدود ۵۰۰۰ نفر از شهروندان در این جشن که شامل برنامههای متنوع و شاد بود، شرکت میکردند.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، همچنین گفت: تئاتر «محاکمه گرگ بدجنس مهربان» نیز، هر روز در سالن «بسطامی» بوستان «مادر» به روی صحنه رفت.
حسینی افزود: روزانه گروههای موسیقی محلی از استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خوزستان و … نیز در این جشنواره به اجرای برنامه میپرداختند.
وی از اجرای غرفه عفاف و حجاب با عنوان «ماه در آیینه» خبر داد و گفت: در طول برگزاری جشنواره، به شرکتکنندگانی که از پوشش اسلامی برخوردار بودند، شال و گل «رُز» اهدا میشد.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان، به برگزاری نشستهای علمی و همایشهای تخصصی با موضوع «نان» در طول برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: در طول برگزاری جشنواره، نشست علمی «نان کامل»، با حضور متولیان آراد و نان کشور، همایش آموزشی «نان کامل، زندگی سالم»، به مناسبت روز جهانی غذا و همایش «نان کامل لازمه زندگی از نگاه متخصصان طب ایرانی و تغذیه»، برگزار شد.
افزایش همدلی و نشاط اجتماعی با برگزاری «جشنواره ملی نان»
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص این جشنواره گفت: برگزاری «جشنواره ملی نان» شهرداری کرمان، همدلی و نشاط اجتماعی را افزایش داد.
مجید دوستعلی، این جشنواره را که با محوریت نان برگزار شد، اتفاق خجستهای دانست که در کنار فراهمکردن بستری برای افزایش شور و نشاط اجتماعی، در معرفی نانهای محلی و ترویج مصرف نان کامل، بهویژه در صورت برگزاری در سالهای متوالی، نقش موثری دارد.
وی، همدلی اجتماعی را از دیگر نتایج این رویداد برشمرد و اظهار داشت: «جشنواره ملی نان» میتواند به شناخت ظرفیتهای استان کمک کند؛ چراکه نان، علاوه بر بعد مصرفی و اقتصادی، یک بعد فرهنگی و معنوی هم دارد و همواره در فرهنگ ایرانی اسلامی ما حرمت داشته و برکت سفره شناخته شده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ظرفیت زیاد این جشنواره را برای رونقبخشی به صنعت گردشگری در کرمان، یادآور شد و با اشاره به راهاندازی دبیرخانه دائمی آن در پایتخت مقاومت جهان اسلام، تأکید کرد: مدیران استان کرمان باید بیش از پیش برای ثبت ملی و شناسنامهدارشدن «جشنواره ملی نان» در کرمان، بکوشند
جشنواره ملی نان سرانه مصرف «نان کامل» را افزایش داده است
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر کرمان، گفت: جشنواره ملی نان، موجب شد تا شهروندان، گرایش بیشتری برای استفاده از «نان کامل» و «نان سبوسدار» پیدا کنند و میزان آن را در سرانه مصرف غذایی خود، افزایش بدهند.
محمدامین شمسی، با اشاره به رونق بیشتر دومین «جشنواره ملی نان» نسبت به سال گذشته، گفت: این جشنواره، بازخوردهای خوبی در استان و کشور داشته و موجب شده مردم نسبت به مصرف «نان کامل» ترغیب شوند و از آن، شناخت بیشتری پیدا کنند.
وی، با بیان اینکه ثبت ملی جشنواره نان، برای کرمان نیازمند آیتمهایی است که باید با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی و استانداری کرمان، عملیاتی شود، گفت: برگزاری رویدادهایی مثل جشنواره نان میتواند به جذب گردشگر و معرفی بیشتر کرمان نیز منجر شود
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر کرمان، اظهار داشت: امسال در دومین دوره این جشنواره، برای کودکان نیز، برنامهها و بازیهای جذابی در نظر گرفته شد، تا بازدید از جشنواره، برای کودکان هم جذاب باشد و از طریق بازیهایی که با خمیر و نان انجام میدهند، با فرآیند پخت نان آشنا شوند.
سلامت نان در دستور کار «دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذا» قرار گرفت
دومین «جشنواره ملی نان»، با حضور ۲۷ استان کشور و ۱۵ شهرستان استان، به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، بهمدت چهار روز در بوستان «مادر» کرمان برگزار شد.
شهردار کرمان، در این آیین گفت: طبق رصدهای صورتگرفته در این جشنواره روزانه ۳۵ هزار بازدیدکننده داشته که نشان از مقبولیت این اتفاق است.
محسن تویسرکانی، با بیان اینکه این جشنواره، نماد موفقی برای همافزایی نیروهای مختلف اجرایی و مردمی بود، خاطرنشان کرد: «جشنواره ملی نان»، باید به یک برند تبدیل شود و به جذب گردشگر و سرمایهگذار کمک کند.
وی، با بیان اینکه مردم نجیب کرمان با حداقل خدمت، ما را مورد عنایت خود فرار میدهند، گفت: شهر کرمان نیازمند نشاط اجتماعی است؛ لازم است برای شهروندان کرمانی بیشتر وقت بگذاریم و هر هفته رویدادی برگزار کنیم.
به گفته وی، پخت میدانی نان در این جشنواره برای نسل جوان نیز، جذاب بود و امیدواریم در حوزه فرهنگ، اتفاقات خوبی را رقم بزند.
شهردار کرمان، اظهار امیدواری کرد با ملیشدن جشنواره نان، ثبت این رویداد براساس پروتکلها به نام کرمان رقم میخورد.
رییس دبیرخانه «شورای عالی سلامت و امنیت غذا» در کشور هم، با اشاره به استقبال بسیار خوب استانهای کشور از دومین «جشنواره ملی نان»، گفت: امنیت غذایی، زیربنای امنیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور است و زمانی محقق میشود که همه مردم به غذای سالم و کافی برای برخورداری از یک زندگی فعال دسترسی داشته باشند.
محمداسماعیل مطلق، با اشاره به پخت تنها ۶۰۰ نوع نان کامل در کشور، افزود: مهمترین وظیفه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای اجرای نقش خود در سلامت غذا و تصویب سازگار و کار نظارتی است.
وی با بیان این که سلامت نان و بهبود کیفیت گندم، در دستور کار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذا قرار گرفته، افزود: مقرر شده با مساعدت و همکاری وزارت کشور، و وزارت بهداشت درمان و علوم پزشکی، سه کارخانه تولید آرد کامل در کشور ایجاد و سلامت مردم با تأمین گندم موردنیاز، تأمین شود.
معاون امور اقتصادی استاندار نیز گفت: انجام یک کار تیمی خوب در استان کرمان، باعث شد این جشنواره در سطح ملی شکل بگیرد.
امیر حسنزاده، با اشاره به برگزاری هفت جشنواره در استان کرمان، در نیمه اول سالجاری افزود: این رویداد بهعنوان یک شاخص گردشگری، میتواند به معرفی بهتر و بیشتر استان کرمان کمک کند.
وی پیشنهاد داد: اطلاعات برگزاری رویدادها، ازجمله «جشنواره ملی نان» در یک کتاب چاپ، و بهعنوان یادبود مورد استفاده بقیه قرار گیرد.
نایبرییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز، با بیان اینکه نان در فرهنگ ایرانی – اسلامی با خیر و برکت عجین بوده، گفت: در فرهنگ ما، حرمت و قداست نان، از نسلی به نسل دیگر منتقل و این ارزش در طول قرنهای متمادی حفظ شده است.
محمدرضا کمساری، به بررسی پیشنهاد برگزاری جشنواره نان در شورای ششم اشاره و خاطرنشان کرد : با توجه به پهناوربودن استان کرمان، و وجود تنوع قومیتی و تعدد شیوههای مختلف نانهای محلی در این استان، ردیف بودجهای برای این رویداد مشخص شد.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار کرمان نیز گفت: حرمت نان بر همۀ ما مسلم است و باید این ارزش در بین نسل جوان نیز، ترویج و حفظ شود.
سیدمرتضی حسینی، نان را یکی از بهترین عوامل برای گفتوگوکردن فرهنگها و ملتهای مختلف عنوان کرد و افزود: هر قومی آداب و رسوم متفاوتی برای شکرانه برداشت گندم دارد، که همین امر، فرهنگ متنوعی ایجاد کرده است.
وی، با اشاره به حضور جدی و فعال ۲۷ استان کشور و ۱۵ شهرستان استان، در این رویداد، اظهار امیدواری کرد این جشنواره در سالهای متوالی در کرمان برگزار شود و با اشاره به تنوع اقوام مختلف استان کرمان، افزود: قدردان حضور نهادها و مهمانهای شرکتکننده در دومین «جشنواره ملی نان»، هستیم.
گفتنی است؛ دومین «جشنواره ملی نان» شهرداری کرمان، با حضور ۲۷ استان کشور و ۱۵ شهرستان استان، به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، از ۲۴ تا ۲۷ مهرماه، در بوستان «مادر» در شهر کرمان، برگزار شد.