شب مظفر طاهری به پاسداشت پنج دهه فعالیت عکاسی ایشان برگزار شد
آویدنیوز: به پاسداشت پنج دهه فعالیت عکاسی مظفّر طاهری، مجلۀ فرهنگی و هنری بخارا، هشتصد پنجاه و سومین شب از سلسله شبهای بخارا را به ایشان اختصاص داد.
در این نشست که در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه پنجم خردادماه ۱۴۰۴ در تالار استاد جلیل شهناز خانۀ هنرمندان ایران با حضور چهره های سرشناسی چون هوشنگ مرادی کرمانی، علی خسروی، بیژن بیژنی، پیروز ارجمند و عکاسان و جمع کثیری از علاقمندان و کرمانی های مقیم تهران برگزار شد، مسعود زندهروح کرمانی، مهرداد اسکویی، عباس افضلی ننیز، حسین اسحاقی، و علی دهباشی در خصوص فعالیتهای پنجاه ساله مظفر طاهری معروف به عکاسباشی در فرهنگ و هنر به ویژه عکاسی کرمان صحبت کردند.
نخستین سخنران جلسه علی دهباشی بود که بعد از اعلام برنامه به معرفی مظفر طاهری پرداخت.
سخنران دوم مسعود زنده روح کرمانی عکاس ایرانی و مدیرعامل سابق انجمن عکاسان ایران بود که از نخستین آشنایی با عکاسباشی در اوایل انقلاب و وقتی که به دبیرستان میرفت برای حاضرین گفت و اینکه با یک عکاسی روبرو شده که در عوض عکسهای استودیویی، عکسهایی از مردم کوچه و خیابان به در و دیوار زده بود.
وی در ادامه به روحیات او اشاره کرد و اینکه مظفر طاهری به گردن نه عکاسی کرمان که عکاسی ایران حق دارد و حق این بود که میبایستی این مراسم در کرمان برای او تدارک دیده و برگزار میشد.
زنده روح کرمانی با اشاره به کتاب عکس ناموران مظفر طاهری اعلام کرد: مجموعه ناموران کرمان اثر تالیفی فوق العاده هوشمندانه این عکاس کرمانی است و شایسته اسن است که هر کسی می تواند کاری کند تا جلد دوم کتاب ناموران از بایگانی غنی این عکاس به چاپ برسد.
مسعود زنده روح در پایان سخنان خود مظفر طاهری را در آغوش گرفت و گفت: من هیچوقت مظفر را بدون دوربین ندیدهام کما اینکه در این مراسم هم که با نام او برگزار میشود همچنان دوربین بدست مشغول عکاسی است و دل نشستن ندارد.
سخنران بعدی مهرداد اسکویی عکاس و مستندساز ایرانی بود که ابتدا راجع به عکاسی و اهمیت آن در تاریخ حرف زد و بعد به مظفر طاهری پرداخت و ابتدا راجع به پرتره های او و سپس به آرشیوی که بسیار ارزشمند هست و در ادامه او را فردی بسیار دلسوز و عاشق کرمان خواند و اعلام کرد: وقتی که پروژه بهرام سهرابی از عکاسان نخستین کرمان را با عباس افضلی ننیز شروع کردم، طاهری بدون هیچ چشمداشتی، تمامی شیشه هایی که از بهرام سهرابی را در اختیار داشت و به نوعی جلوی از بین رفتن آنها را گرفته بود، به ما اهدا کرد که امیدواریم بزودی شاهد چاپ کتاب آن باشیم.
پس از آن فیلم چشم نگار ساخته جمشید ابرازی، از سلسله مستندهای موسسه هنرمندان پیشکسوت است پخش شد که در آن به شرح زندگینامه و بیان شخصیت مظفر طاهری پرداخته و بعد از آن عباس افضلی ننیز، پژوهشگر عکاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و صاحب کتاب تاریخ عکاسی و عکسهای تاریخی کرمان و از دانشجویان ۲۵ سال پیش مظفر طاهری، با پخش عکسهایی، به روخوانی زندگینامه مظفر طاهری از کتاب خود پرداخت که شرح مفصلی از فراز و فرود زندگی این عکاس بود که با پخش تصاویری از مظفر طاهری از نوزادی، خردسالی، کودکی و آلبوم عکس های خانوادگی تا به امروز همراه بود و جذابیت ویژهای برای حاضرین داشت.
آخرین سخنران جلسه حسین اسحاقی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بود که راجع به برنامه های اداره ارشاد کرمان در رابطه با انجمن مفاخر کرمان حرف زد و اعلام کرد: «در صدد چاپ جلد دوم کتاب ناموران کرمان هستیم».
در پایان جلسه، مظفر طاهری ابتدا با دادن عکس و پخش فیلمی از علی دهباشی از وی بخاطر اینهمه خدمت به فرهنگ و هنر ایران تقدیر و سپاسگزاری کرد و بعد هم به همراه همسرشان زری باقری با اهدای عکسهایی، از سخنرانان و کسانی که در مراسم فعالیت داشتند مراتب سپاس خود را اعلام کردند.
عکسها: از صفحه مجازی مجله فرهنگی هنری بخارا
























