آوید نیوز ـ رییس شورای اسلامی شهر کرمان، از ارائه طرح های جذب سرمایه گذار برای تکمیل پروژه های کلیدی شهر کرمان به استاندار خبر داد .
به گزارش آوید نیوز محمد فرشاد در آخرین نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان در تیرماه جاری با گرامیداشت دههی کرامت گفت: پروژه های ساماندهی میدان اول هفت باغ، محور شرقی غربی کوثر و مطهری از مواردی هستند که باید با جذب سرمایه گذار به اتمام برسند.
وی همچنین از زحمات شهردار و پرسنل شهرداری کرمان به جهت برگزاری جشنوارهی تابستان کرمان با عنوان ۲۰ – ۲۰ قدردانی و تشکر کرد.
فرشاد با اشاره به آیین نامه جلسات شورای عمومی شهر نیز گفت: طبق این آیین نامه دو تن از اعضای شورا می توانند با اطلاع قبلی به هیات ریسه، نطق پیش از دستور داشته باشند. همچنین روسای کمیسیون های شورا باید مصوبات پیشنهادی خود را در زمان تعیین شده ارائه دهند.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان افزود: بایستی علاوه بر بازدید اعضای کمیسیون ها از پروژههای سطح شهر، برای جلوگیری از تخطی از موارد قانونی و مصوبات شورا، دو نفر از اعضای شورا بر سازمان های شهرداری و نحوهی خدمات دهی آن ها نظارت کرده و گزارش خود را به شورای شهر ارائه دهند.
رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا نیز در این نشست با تبریک و گرامیداشت دهه کرامت، به بازدید هفته گذشته خود از سازمان مدیریت بحران شهرداری کرمان اشاره کرد و گفت: مرکز مدیریت بحران کرمان در پی وقوع زلزله بم و با همکاری مدیریت وقت بحران شهرداری و تشکل های مردمی ایجاد شد.
علی خدادادی با بیان این که در زمان وقوع بلاهای طبیعی به مدیریت این بحران ها نیاز داریم افزود: در حال حاضر مدتی است دو سالن مجموعه مدیریت بحران شهرداری به فعالیت غیرمرتبط اختصاص یافته و ضروری است این سالن ها از سوی شهرداری بازپس گیری شده و برای استفاده در زمان بحران احیا شود.
وی گفت: همچنین شهرداری باید ساختمان های نیمه کاره خود در سطح شهر را تعیین تکلیف کند.
علی اکبر مشرفی عضو شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این نشست ضمن گرامیداشت دهه کرامت گفت: از زحمات شهرداری برای بهسازی بلوار آزادگان در روزهای اخیر قدردانی میکنیم اما بی دقتی پیمانکار باعث شده درختان رفوژ وسط این منطقه به دلیل اجرای عملیات عمرانی و وجود شن و سیمان آسیب ببینند و در آینده خشک خواهند شد.
وی خواستار رسیدگی به این موضوع توسط شهردار شد.
رییس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر نیز در این نشست ضمن گرامیداشت دهه کرامت گفت: قانون، اتوبوسرانی وظیفه سرویس دهی به حومه شهر را ندارد. ضمن اینکه بر اساس معاینات فنی و نظر کارشناسی پلیس راهور، اتوبوس های سازمان اتوبوسرانی نمیتوانند به حومه شهر تردد داشته باشند.
محمدجواد کامیاب با بیان این که با ادغام جدید سازمان اتوبوسرانی امکان سرویس دهی به حومه شهر وجود ندارد، افزود: در سال های گذشته پنج دستگاه اتوبوس به شهرداری های اطراف اختصاص یافت اما به دلیل عدم توانایی در سرویس دهی، این وظیفه به شهرداری کرمان محول شد.
وی با اشاره به بند پنج مصوبه سازمان حمل و نقل بار و مسافر گفت: طبق این مصوبه مقرر شد همان پنج دستگاه اتوبوس یا مشابه آن ها به شهرداری های شهرهای اطراف اختصاص یابد.
سرویس دهی به حومهی شهر را انجام نخواهیم داد
شهردار کرمان نیز در این نشست با گرامیداشت دههی کرامت و تبریک ولادت هشتمین امام شیعیان، حضرت امام رضا (ع) در پاسخ به سوالات و موارد مطروحه در خصوص وظایف شهرداری گفت: سازمان حمل و نقل و بار مسافر شهرداری کرمان فقط تا پایان مهلت خواسته شده از طرف شورای ترافیک، به حومه شهر خدمات رسانی میکند .
سیدمهران عالمزاده افزود: در خصوص عدم سرویسدهی ۵ دستگاه اتوبوس حومه به شهرهای اطراف، بایستی هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: سالها پیش به دلیل عدم توانایی ۵ شهراطراف کرمان مثل ماهان و اختیار اباد در سرویسدهی به مسافران این شهرها به کرمان، شهرداری کرمان پذیرفته بود کار سرویسدهی بین شهری این اتوبوسها را انجام دهد. اما با توجه به قانون جدید و عدم اجازهی تردد این اتوبوسها توسط پلیس به دلیل معاینات فنی انجام شده، ما سال گذشته سرویسدهی به حومه را متوقف کردیم.
عالمزاده افزود: طبق مقررات و مصوبه شورای ترافیک هر نوع حمل و نقل در خارج شهر از عهدهی شهرداری خارج است. ضمن اینکه این اتوبوسها از لحاظ فنی صلاحیت خدمات دهی به حومه و خارج از شهر را ندارند.
شهردار کرمان تصریح کرد: بعد از قطع خدماتدهی توسط شهرداری در سال گذشته به حومه، اعتراضاتی شد که شورای ترافیک ورود کرده و با مسئولیت خود، فرصت خواست تا این موضوع را حل کند.
وی با بیان اینکه شورای ترافیک نمیتواند خلاف قانون چیزی را به شهرداری تحمیل کند، خاطرنشان کرد: در صورتی که شورای ترافیک در مهلت خواسته شده، کاری انجام ندهد، ما خدماترسانی اتوبوسهای مذکور را به حومه قطع خواهیم کرد و آمادگی واگذاری آنها را به صاحبانشان در شهرهای حومه مثل جوپار، چترود و اختیار آباد را داریم.
عالمزاده در پاسخ به سوال آقای خدادادی رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا مبنی بر اینکه چرا ساختمان مدیریت بحران شهرداری در دورهی قبل که برای یک شهر دارای ریسک بحرانهایی مثل زلزله ضروری است، به مرکز پایش تصویری تبدیل شده است، گفت: ساختمان این مدیریت یک مکان خوب و دارای ظرفیت و امکانات مطلوب به همراه چند ماشین بود ولی به مرکز آموزشی محدود که در آن یک NGO مستقر شده بود تبدیل شده بود.
وی افزود: بعد از ورود من به شهرداری و بازدید از آن متوجه شدم این ساختمان و امکانات آن که ظرفیت خوبی است به نوعی در اختیار و نام این NGO قرار گرفته است. ضمن اینکه بازرسی هم با توجه به این اتفاق، به مساله ورود کرده و ساختمان را گرفته و تحویل شهرداری داد.
عالمزاده گفت: همچنین در این دوره استاندار کرمان اعتباری برای ایجاد مرکز پایش تصویری ترافیک اختصاص دادند که با توجه به قابلیتهای این ساختمان و نیز نیاز سازمان ترافیک شهرداری به یک ساختمان مستقل، این ساختمان را به مرکز پایش تصویری سازمان ترافیک شهرداری تبدیل کردیم.
شهردار کرمان ادامه داد: همچنین همزمان با این مساله وزارت کشور دستور تشکیل ستاد مدیریت بحران را در شهرداریهای کشور داد که شهرداری کرمان نیز این “ستاد” را تشکیل داده و همانطور که از نام آن پیداست، مسئولیت آن هماهنگی در حوزهی مدیریت بحران و پیشگیری و پیشبینی حوادث و ارائه راهکار در این خصوص است و هر زمان که بحرانی به وقوع بپیوندد، در قالب تدابیر اندیشیده شده در همان داخل ساختمان شهرداری هماهنگی و مدیریت کار را انجام میدهد و نیازی به ساختمان مستقل نیست.
وی در مورد پرسش دیگر خدادادی در خصوص وضعیت ساختمان دیگر مدیریت بحران واقع در میدان سرآسیاب در دورههای قبلی هم گفت: این ساختمان که بسیاری از امکانات آن اسیب دیده است، تا اواخر سال قبل در اختیار استانداری بود و تازه تحویل شهرداری داده شده است که ما هم آن را به معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تحویل دادیم.
شهردار کرمان افزود: معاونت فرهنگی هم برحسب نیاز آن منطقه این ساختمان را به یک مجموعه فرهنگی اجتماعی، هنری و یا یک مجموعهی ورزشی تبدیل خواهد کرد.
عالمزاده همچنین به گزارشی که رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در مورد استفاده از ساختمان نیمه کارهی شهرداری در نزدیکی پل فجر توسط عدهای معتاد و سوءاستفادهگر اشاره کرد و گفت: شهرداری از این ساختمانهای نیمه کاره که متاسفانه به عنوان پروژههایی همزمان در دورههای گذشته شروع شدهاند و سالها به اتمام نرسیدهاند، زیاد دارد.
شهردار کرمان افزود: به همین جهت در حال رایزنی با سازمان تامین اجتماعی برای تهاتر در قبال بدهی که از این سازمان داریم، هستیم و کارشناسان این سازمان چندین بار از ساختمان مذکور بازدید کردند و در صورت موافقت انها، در قبال طلب از شهرداری، به این سازمان داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: در خصوص تالار پذیرایی شهرداری هم که نیمه تمام مانده است هم به سازمان سرمایهگذاری شهرداری گفتهایم در قالب مشارکت یا قرارداد BoT این تالار را ساخته و به اتمام برسانند.
شهردار کرمان در خصوص تذکر به پیمانکاران خیابان آزادگان برای حفاظت بیشتر از درختان این بلوار در هنگام کار، نیز گفت: در این خصوص هم به پیمانکار و هم ناظر تذکر داده خواهد شد و خود من نیز با توجه به بازدیدهایی که از کار پیمانکاران و چگونگی حفاظتشان از درختان در هنگام کار داشتم، تصمیم گرفتهام به طور جدیتر با افراد خاطی و سهلانگار در این زمینه برخورد کنم.