مواد لازم:
گوشت برهی بدون استخوان: نیم کیلو
پیاز: دو عدد
سیر: دو بوته
سیبزمینی: نیم کیلو
نخود و لوبیا: یک لیوان
کشک غلیظ: سه لیوان
رب گوجهفرنگی: دو تا سه قاشق سوپخوری
سیر داغ، نعناعداغ و زعفران: برای تزیین
نمک و زردچوبه: به میزان دلخواه
آوید نیوز ـ اینکه ریشهی نام «بزقرمه» از کجا میآید مهم نیست. مهم این است که این خوراک، با این نام عجیب و غریب، به دلیل دارا بودن مواد مغذیای همچون گوشت، حبوبات، سیر و کشک، بسیار مقویست و پیشنهادیست که رد کردن آن کار بسیار اشتباهی خواهد بود
روش پخت:
ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم. گوشت را که از قبل خرد کردهایم به پیاز میافزاییم و خوب تفت میدهیم. نمک و زردچوبه را به همراه دو یا سه قاشق رب گوجهفرنگی به گوشت اضافه کرده و خوب به هم میزنیم. آنگاه یک لیتر آب به آن اضافه میکنیم.
سیرها را پوست کنده، خرد میکنیم و نیمی از آنها را در آب و گوشت میریزیم. نخود و لوبیا را هم که از قبل خیس کردهایم اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا آبگوشتمان جوش آید. در این هنگام شعلهی گاز را کم میکنیم تا گوشت و حبوبات بپزند.
سیبزمینیها را هم پوست کنده و پس از اینکه مواد نیمپز شدند داخل آبگوشت میریزیم و میگذاریم حدود ۲۰ دقیقه یا بیشتر خوب بجوشد و مواد داخل آن حسابی بپزند.
پس از پخته شدن، یک سیبزمینی و نیمی از حبوبات را برداشته، میکوبیم و دوباره داخل بزقرمه میریزیم.
هر آنچه که از سیرها مانده را هم با کشک مخلوط کرده، درون بزقرمه میریزیم و خوب به هم میزنیم.
آنگاه بزقرمه را داخل ظرف ریخته و روی آن را با سیرداغ و نعناعداغ و زعفران تزیین کرده و با نان محلی میل نمایید. در صورتیکه به ذائقهی خود احترام میگذارید بهتر بزقرمه را روی آتش هیزم بپپزید.