آوید نیوز:
دارچین چیست؟
«دارچین» درخت بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچهی آن بهعنوان ادویه بهکار میرود. دارچین واقعی محصول سریلانکا و خیلی خوش طعمتر از آن است که در ایالت متحده فروخته (عرضه) میشود.
دارچین، پوستهی چوب یا لولههایی از پوست درخت و خشکیده است که میتواند به صورت پودر سائیده و یا در آب (مایع) خیسانده شود. بسیاری از مردم دارچین خوردنی خریداری میکنند.
خواص دارچین
آیا شما میدانستید که فقط یک قاشق چایخوری دارچین، محتوی ۲۸ گرم کلسیم، تقریباً یک گرم آهن، بیشتر از یک گرم فیبر و مقادیر زیادی ویتامین C و K و منگنز است؟ ضمن اینکه دارچین تقریباً نصف یک گرم کربوهیدرات قابل استفاده (مفید) دارد.
تندرستی و دارچین
در طب سنتی دارچین برای درمان بیمارهای مزمن هاضمه (گوارشی) مانند سوء هاضمه، نفخ و گاز و بهم ریختگی معده و اسهال استفاده میشود. اخیرا تحقیقات طبی (پزشکی) مدرن نگاه خود را به دارچین عوض کرده و بهزودی با نتایج قابل توجه و شگفت انگیزی مطرح میشود.
دارچین تأثیرات ضد تورمی ملایمی دارد. همچنین فاسد شدن غذاها را کُند میکند (که احتمالاً به این دلیل است که به عنوان عامل مومیایی کردن در مصر باستانی (کهن) استفاده میشده و همچنین خاصیت ضد قارچیای که دارد)
در تحقیقات منتشر نشده محققان دریافتند که استشمام بوی دارچین، در بهبود عملکرد مغز اثر دارد و باعث میشود موضوعات بهتر روی حافظه جای گیرند و وظایف با دقت انجام شوند.
همچنین دارچین دیابت نوع دوم را بهبود میبخشد
بعضی مطالعات نشان میدهد با خوردن روزانه حداقل یک دوم قاشق چایخوری دارچین، میزان حساسیت (تزریق) انسولین کاهش پیدا میکند و گلوکز خون کنترل میشود. کاهش مقاومت انسولین میتواند به کنترل وزن کمک کند. همجنین ریسک بیماری (ناراحتی) قلبی را کاهش میدهد و این چیزی است که بیشتر مردم به آن علاقهمندند.
البته مصرف زیاد دارچین میتواند علت مشکلات خونی باشد. مخصوصاً وقت ترکیب شدن با داروهای تجویز شده برای رقیق کردن خون شامل آسپرین این مسأله بیشتر مشهود است.
به این نکته هم باید توجه داشت که در طب سنتی به زنان باردار مقدار زیادی از این ادویه داده نمیشود زیرا ممکن است تأثیرات محرک بر رحم داشته باشد.
انتخاب و ذخیرهسازی (نگهداری) دارچین
به طور کلی بهتر است تازهی دارچین را خریداری کنید. بیشتر خواربارفروشیهای بزرگ دارچین دارند و شما واقعا نیاز نیست که نگران تهیهی آن باشید. در خانه بهترین حالت نگه داشتن آن، در جای تاریک، خنک و خشک است و به این طریق چوب دارچین میتواند برای ۲ تا ۳ سال نگهداری شود ولی پودر و گرد آن به تدریج مزه و بوی خود را از دست میدهد و بهترین حالت استفاده این است که در مدت شش ماه مصرف شود. البته مصرف آن بعد از شش ماه برای شما ضرر ندارد و بعد از این مدت، فقط مزهی تازهاش را از دست میدهد.
اگر میخواهید در شرایط مناسبی انواع دارچین را نگهدارید؛ سعی کنید که جای مخصوص نگهداری ادویهجات داشته باشید.
پیشنهادهایی برای استفاده از دارچین
ما معمولاً فکر میکنیم فقط در ایالات متحدهی آمریکا دارچین به عنوان ادویهای است که در آشپزی استفاده میشود اما در بسیاری از قسمتهای جهان، از دارچین برای خوش طعم کردن خوراک استفاده میشود. به عنوان مثال بعضی افراد بوقلمون را با مخلوطی از ادویهجاتی که شامل دارچین میشود؛ آغشته میکنند و واقعاً خوشمزه میشود.
همچنین شما میتوانید دارچین را داخل قهوه بریزید و یا روی ماست و پنیر محلی بپاشید و همچنین میتوانید سبوس و شیر و دارچین را با یک شیرین کننده در یک شب سرد میل کنید.