آیین تکریم و معارفۀ شهردار کرمان، هشتم آبانماه، با حضور نمایندۀ ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار کرمان، فرمانده سپاه ثارالله، نمایندۀ مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر کرمان و اعضای دورۀ پیشین شورا، فرماندار کرمان، شهردار کرمان، شهردار سابق، جمعی از مدیران استانی و شهری و جمعی از اهالی محله در مسجد «ابوالفضل علیهالسلام» شهرک «قمر بنیهاشم» برگزار شد.
بهترین گزینه را برای مدیریت شهرداری کرمان انتخاب کردیم
در ابتدای این مراسم، رییس شورای اسلامی شهر کرمان، با تأکید بر اینکه باید خدمات ارزشمند سرداران بهخصوص سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و دیگر شهیدان والامقام را قدر بدانیم، گفت: بر ما واجب است از زحمات خدمتگذارانی که به مردم نجیب کرمان خدمت کردهاند، تشکر کنیم.
علیرضا نادری، با بیان اینکه امروز در آیین تکریم و معارفۀ شهردار کرمان آمدهایم تا دست یاری در دست خدمتگذاری دیگر بگذاریم، افزود: هماکنون، شاهد آن هستیم که خدمت به شهر و خدمتگذاری به مردم کرمان بهعنوان امانت به شهردار دیگری سپرده میشود.
وی با تأکید بر اینکه هماکنون با واگذاری این مسئولیت خطیر لازم است مردم و مسئولان برای ادای حق امانت، مطالبهگری کنند، گفت: بر عهده گرفتن مسئولیت شهرداری کرمان کاری بسیار حساس و مهم است.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان با تأکید بر اینکه با توجه به اهمیت این مسئولیت تمام توان خود را در انتخاب شهردار بهکار گرفتیم تا شخص اصلح را انتخاب کنیم، گفت: در ادای این وظیفۀ خطیر تلاش کردیم تا بهترین شخص را برای تصدی شهرداری کرمان به وزیر کشور معرفی کنیم.
نادری بیان کرد: در انجام وظیفه از عیب و نقص مصون نیستیم؛ بنابراین، از مردم و مسئولان میخواهیم تا انتقادات و پیشنهادات خود را در جهت بهتر شدن امور به ما ارائه کنند.
ضرورت ایجاد یک مرکز بینالمللی مبتنی بر فرهنگ اسلامی بهعنوان پایگاه مقاومت
سپس، استاندار کرمان، از اعضای دورۀ پنجم شورای اسلامی شهر کرمان که تا جایی که در توان داشتند، برای شهر کرمان زحمت کشیدند و منشأ اثرات بودند، تشکر کرد و گفت: به مهندس عالمزاده، شهردار سابق کرمان برای همۀ زحماتی که برای شهر کشیدند و تیم مدیریت شهری در دورۀ پیش، خداقوت میگویم.
علی زینیوند ضمن تشکر از مهندس محسن پوراسماعیلی، سرپرست پیشین شهرداری به پاس تلاشهای وی طی چند ماه اخیر برای مدیریت شهر کرمان، افزود: به اعضای شورای ششم که تلفیق جوانی، انگیزه و تجربه هستند و کار خود را با جدیت آغاز کردهاند، تبریک میگویم و امیدوارم بتوانند خدمتی در شأن کرمانِ بزرگ که امروز آوازۀ جهانی هم دارد، ارائه کنند و چهار سال آینده، گزارش عملکرد خود را با سرافرازی ارائه دهند.
وی ضمن تبریک به شهردار جدید و آرزوی توفیق برای ایشان، خاطرنشان کرد: من و ایشان، مهمانِ شهر کرمان هستیم و امیدوارم وقتی کرمان را ترک میکنیم، با نامی نیک و خاطرهای خوش برویم.
استاندار کرمان یادآور شد: کسانی که ساکن و اهل کرمان و میراثدار تمدن ایرانی-اسلامی کهن این شهر هستند، ممکن است این موضوع را بهدرستی لمس نکنند که آنچه از کرمانِ امروز بهعنوان پایگاه مقاومت اسلامی انتظار میرود، فاصلۀ زیادی با واقعیت موجود دارد؛ بنابراین، شهردار و مجموعۀ شورا، وظیفۀ دشواری بر عهده دارند.
زینیوند با بیان اینکه امروز شهر کرمان مورد توجه دنیاست و از اقصینقاط دنیا میآیند که ببینند کرمانی که شخصیت بزرگی چون سردار سلیمانی را پرورش داده، چه فضایی دارد، افزود: باید کرمان را اینگونه ببینیم و نگاه مجموعۀ شهرداری و شورا در طراحی شهر، شهرسازی، مبلمان شهری و زیباسازی در کل شهر و بهویژه در گلزار شهدا اینگونه باشد؛ ضمن اینکه لازم است این موضوعات و این نگاه به کرمان در سطح ملی پیگیری شود.
وی تأکید کرد: ایجاد یک مرکز بینالمللی مبتنی بر فرهنگ اسلامی در دل شهر کرمان بهعنوان پایگاه مقاومت باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.
استاندار کرمان با بیان اینکه شهر کرمان باید شهری آرام برای پیشرفت همۀ ساکنانش باشد، یادآور شد: شاید به همین دلیل رهبر معظم انقلاب، پیشنهاد تدوین سیاستهای کلی هویت مبتنی بر سه مولفۀ اسلامی، ایرانی و انقلابی را به مجمع تشخیص مصلحت نظام دادند که این سیاستهای هویتی به این معناست که چتر جمهوری اسلامی باید بر سر همۀ مردم باشد.
زینیوند ادامه داد: از آنجا که ما بهعنوان کارگزاران نظام باید رفتارمان ذیل رفتار رهبر و آنچه ایشان تبیین میکنند، باشد؛ باید تلاش کنیم همۀ شهروندان حس تعلق و هویت داشته باشند و در این راستا باید نمادهای هویتی بازسازی شوند و تلاش شود شهر زیبایی داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای عمرانی باید بهصورت مرحلهای و جهادی انجام شوند تا مشکلی برای مردم پیش نیاید، خاطرنشان کرد: درخصوص پروژۀ عظیم فاضلاب شهری کرمان که توسط بخش خصوصی در حال اجراست و تاکنون حدود ۴۰۰ کیلومتر لولهگذاری در شهر اجرا شده و حداقل ۵۰۰ لیتر آب از تصفیهخانه استحصال خواهد شد که بخشی از نیاز صنایع را حل خواهد کرد، اعلام کردیم که با توجه به سردی هوا، ابتدا بخشهای در حال اجرا سریعتر تکمیل شود و بعد به سراغ قسمتهای دیگر بروند.
استاندار کرمان، پیگیری و رسیدگی به پروژۀ فاضلاب شهری و سایر پروژههای بزرگ شهری را وظیفۀ همه ارگانهای خدمترسان دانست و افزود: اجرای چنین پروژههایی نیازمند تعامل مثبت و همافزایی بین تمام ارکان نظام در استان ذیل هدایتهای نمایندۀ محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان است تا هیچ خللی در خدمترسانی به مردم وارد نشود و استانداری آمادگی دارد که نهایت همکاری را با شهرداری در جهت پیشبرد خدمترسانی به امور مردم داشته باشد.
زینیوند در پایان صحبتهای خود، با اهدای لوح تقدیر، از خدمات سیدمهران عالمزاده، شهردار سابق کرمان تقدیر و برای «سعید شَعرباف تبریزی» آرزوی توفیق کرد.
سپس ثمرهافشار، از اعضای شورای اجتماعی محلۀ «قمر بنیهاشم»، ضمن تشکر از خدمات مهندس عالمزاده و تبریک به شهردار جدید و اعضای شورا، بیان کرد: برگزاری جلسۀ تودیع و معارفه در حاشیۀ شهر را به فال نیک میگیریم و از شهردار جدید و اعضای شورا تقاضا داریم توجه ویژهتری به حاشیۀ شهر و مناطق کمبرخوردار داشته باشند.
سپس، مادر شهید «محمدسعید دهقان اناری» شهید نظم و امنیت، در این مراسم که جمعی از خانوادههای شهدا نیز حضور داشتند، بهعنوان مسئول گروه جهادی شهید «محمدسعید دهقان اناری»، خلاصهای از فعالیتهای خیرخواهانۀ این گروه را ارائه کرد.
اجرای شش پروژۀ بزرگ شهری در دورۀ پیشین مدیریت شهری
در ادامۀ این آیین، شهردار سابق کرمان گفت: در دورۀ قبل تلاش کردیم شش پروژۀ بزرگ شهری ازجمله تقاطعهای غیرهمسطح را اجرا کنیم.
سیدمهران عالمزاده، با بیان اینکه شهر کرمان بهدلیل گسترش بیرویه و وسعت بیش از حد، متناسب با شأن این شهر و مردم آن پیشرفت نکرده است، گفت: آنچه در شورای پنجم و شهرداری تحویل گرفتیم، شامل پروژههای عمرانی نیمهتمام بود که تلاش کردیم این پروژهها تکمیل شود و به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: همچنین مجموع درآمد شهرداری در سال ۹۶، حدود ۳۲۰ میلیارد تومان بود که در سال گذشته به هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و البته همۀ اقدامات، نتیجۀ تصمیماتی بود که شورای پنجم و شهرداری با هم گرفتند.
شهردار سابق کرمان با بیان اینکه ساختمان شهرداری مرکز بهعنوان ساختمانی که امروز آبروی کرمان است، در دورۀ قبل به بهرهبرداری رسید، گفت: پروژۀ پایش تصویری هم که با همت آقای دکتر فدایی، استاندار سابق، شروع شد، به سرانجام رسید.
عالمزاده افزود: ۲۰ دستگاه اتوبوس پس از سالها خریداری و ۴۰ دستگاه اتوبوس نیز بازسازی شد؛ همچنین ۲۰ دستگاه اتوبوس دیگر نیز باید ظرف یک ماه آینده بهروزرسانی و به سیستم حملونقل عمومی اضافه شود.
وی با اشاره به راهاندازی اتوماسیون اداری، اصلاح لوایح درآمدی را نیز از اقدامات مطلوب دیگر برشمرد و گفت: برخی از لوایح درآمدی ۱۲ تا ۱۴ سال عوض نشده بود.
شهردار سابق کرمان با بیان اینکه حدود ۶۰ پارک محلهای به بهرهبرداری رسید، گفت: آرامستان جدید شهر کرمان که یکی از نیازهای شهر بود هم، در دورۀ گذشته به بهرهبرداری رسید.
عالمزاده، تهاتر ۱۰۰ میلیارد تومان از بدهیهای دولت با شهرداری کرمان را از دیگر اقدامات مهم در دورۀ گذشته دانست و گفت: کارهای بزرگ دیگری هم در دورۀ گذشتۀ مدیریت شهری انجام شد که فرصت پرداختن به آنها نیست.
وی افزود: البته کلیۀ این اقدامات توسط پرسنل شهرداری انجام شده که از همۀ آنها تشکر میکنم.
شهردار سابق کرمان، نیروی انسانی شهرداری کرمان را بزرگترین سرمایۀ اجتماعی دانست و گفت: زمانی که شهرداری را تحویل گرفتم، حدود ۲۵ درصد یعنی ۶۰۰ نفر از نیروهای شهرداری بازنشسته شدند و بدون اینکه یک نفر به نیروی انسانی شهرداری اضافه شود، علیرغم راهاندازی شهرداری منطقه پنج و سازمان سرمایهگذاری، با همان تعداد نیرو، تمام کارهای شهرداری را انجام دادیم.
عالمزاده با اشاره به مسأله تغییر و تحول شهرداری گفت: براساس گزارش مالی که حوزه معاونت مالی شهرداری کرمان تهیه کرده، شهرداری کرمان تا روز ۱۳ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲۵ میلیارد تومان بدهی قطعی شده و ۳۲ میلیارد تومان پروانه ساختمانی شناور دارد که مردم باید در سالیان آتی از آن استفاده کنند و این در حالی است که موجودی شهرداری کرمان در همان تاریخ، ۱۱۷ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: شهرداری کرمان همچنین حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان املاک مازاد بر نیاز دارد که جزو بانک املاک شهرداری است و میتواند در پروژههای بزرگ سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد.
شهردار سابق کرمان تصریح کرد: اگر گفته میشود شهرداریها باید املاکشان را حفظ کنند، درست است، اما وقتی شهرداری نیازهای اساسی دارد، باید این املاک را به نیازهای ضروری مردم تبدیل و به مردم خدمترسانی کند.
عالمزاده درخصوص میزان جذب درآمد شهرداری تا پایان ۱۳ مردادماه ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: تا نیمۀ مردادماه سال ۹۸ حدود ۳۰ درصد از مجموع درآمد شهرداری جذب شد و در مدت مشابه سال ۹۹ نیز، ۱۹ درصد و تا نیمۀ مردادماه سالجاری ۲۸ درصد جذب شده است.
شهردار سابق کرمان ادامه داد: عمدۀ درآمد شهرداریها در نیمۀ دوم سال تحقق پیدا میکند.
عالمزاده ضمن تشکر از نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار کرمان و سایر مدیران استانی و همکاران سابق خود در شهرداری کرمان، انتصاب دکتر شعرباف، شهردار کرمان را تبریک گفت و برای وی آرزوی موفقیت کرد.
پس از صحبتهای عالمزاده، حکم شهردار جدید کرمان با امضای وزیر کشور، قرائت شد و توسط امام جمعه و با حضور مسئولان استانی به «سعید شعرباف تبریزی» شهردار کرمان اهدا شد.
اصل اول مدیریت شهری بر مبنای شفافیت است
شهردار کرمان، بعد از قرائت حکم وزیر کشور و اعطای آن توسط نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، از حُسن اعتماد اعضای شورای اسلامی شهر برای انتخاب وی بهعنوان شهردار کرمان تشکر کرد و با اشاره به زحمات تمام شهرداران سابق این شهر در تمام ادوار گذشته درجهت پیشبرد شهر به سمت توسعۀ پایدار، افزود: موفقیتهای کسبشده در ادوار گذشتۀ مدیریت شهری را مدنظر قرار داده و اقدامات لازم در حوزۀ شهری را ادامه خواهم داد.
سعید شَعرباف تبریزی، ضمن تأکید بر اینکه از تجربۀ مدیران شهری در پیشبرد امور شهر استفاده خواهم کرد، مردم شهر کرمان را نجیب و شریف، توصیف کرد و افزود: در مدت حضورم در شهر کرمان، از لطف و توجه مردم بهصورت مستقیم و غیرمستقیم برخوردار شدم؛ بنابراین، بر خود لازم میدانم با تمام وجود درجهت خدمت به مردم تلاش کنم.
شهردار کرمان با بیان اینکه هشت اصل کلیدی را برای مدیریت شهری در نظر گرفتهام، گفت: این اصول مبنای ارزیابی مدیریت شهری آینده خواهد بود.
شَعرباف در تشریح اصول کاری خود، اصل اول را داشتن شفافیت حداکثری با مردم دانست و گفت: هیچچیز از مردم پنهان نخواهد ماند و قصد دارم براساس و اصل بنیادی حکومت جمهوریاسلامی، با کمال شفافیت با مردم سخن بگویم.
وی اصل اولیه را مبتنی بر تعهد به شفافیت، صداقت و صراحت بیان کرد و افزود: در حوزۀ اطلاعات، دادهها، اولویتسنجی، طراحی، بهرهبرداری و نظارت و اطلاعرسانی، شفاف خواهم بود؛ زیرا اعتقاد دارم هیچچیز به اندازۀ شفافیت نمیتواند در خدمترسانی مؤثر باشد.
شهردار کرمان با بیان اینکه اصل دوم بر مبنای احیا و حرکت به سمت هویت جهانشهری کرمان گذاشته شده است، کرمان را مهد تمدن ایرانی و مقاومت دانست و گفت: مفهوم مقاومت در گوشهوکنار شهر تنیده شده است؛ زیرا کرمان صاحب تاریخچهای از حضور پهلوانان نامی، سرداران و شهیدان والامقام است.
شَعرباف به چهرۀ شاخص و بینالمللی مقاومت، شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه باید در راستای تجلی و ارتقای هویت مقاومت تلاش میکنیم، افزود: سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، چنان وصف جامعی دارد که در سطح جهان مطرح بوده و ماهیت و شالوده شهر کرمان مفتخر به این اسوۀ مقاومت است.
وی، اصل سوم را اولویتدهی و رسیدگی به مستضعفان و محرومان در تمام برنامهریزیهای شهر اعلام کرد و اصل چهارم را مبتنی بر تلاش برای مدیریت عالمانه دانست.
شهردار کرمان افزود: بر مبنای اصل چهارم، استفاده از ظرفیتهای نیروی انسانی در تمام حوزهها ازجمله هشت اصول کاری مدیریت شهری است.
شَعرباف با اشاره به اینکه شهر کرمان در همۀ حوزهها دارای ظرفیتهای بینظیری است، گفت: در همۀ حوزهها صاحبنظر وجود دارد؛ بنابراین، باید از وجود نخبگان برای مدیریت عالمانۀ شهر کمک گرفت.
وی، تلاش برای تسهیل امور مردم در زمینۀ مادی، معنوی و گسترش اقدامات لازم در حوزههای تفریحی، زنان، کودکان و ورزش را از دیگر اصول هشتگانۀ مدیریت شهری برشمرد و گفت: اصل ششم بر مبنای استقبال از حضور تمام صاحبان سرمایه گذاشته شده است.
شهردار کرمان افزود: براساس اصل ششم لازم است برای کسانی که به هر نحو علاقهمند به سرمایهگذاری در کرمان هستند، زمینۀ لازم فراهم شود و فرصتهای بزرگ سرمایهگذاری گسترش یابد.
شعرباف تأکید کرد: در صورتی که فرصتهای سرمایهگذاری مادی و معنوی در اختیار شهر قرار گیرد، کارهای بزرگی انجام میشود.
وی، اصل هفتم را مبتنی بر تعامل حداکثری با تمام اقشار مردم و افراد تأثیرگذار اعلام کرد و گفت: از تمام کسانی که برای پیشبرد امور به کمک و همراهی آنها نیاز داریم، یاری میطلبم.
شهردار کرمان در تشریح اصل آخر با تأکید بر اینکه شهردار همۀ مردم و همۀ اقشار جامعۀ کرمان هستم، گفت: بر مبنای مکتب سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی عمل میکنم و شهردار حزب و گروه خاصی نیستم.
شَعرباف افزود: تمام اصول هشتگانه در تمام سطوح کار دیده میشود و مبنای ارزیابی خواهد بود.
وی ادامه داد: به روح شهید والامقام، سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و یار عزیز و همراه همیشگی ایشان، شهید یوسفالهی، توسل کرده و از این دو شهید الهی برای شروع کار خود مدد میطلبم.
در مدیریت شهری باید نگاه مؤمنانه، انسانی و انقلابی داشته باشیم
در ادامۀ این مراسم، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، با تأکید بر اینکه در مدیریت شهری و ارائه خدمات شهری، نباید نگاه سیاسی، قومی و مذهبی را لحاظ کرد، افزود: در مدیریت شهر باید نگاه مؤمنانه، انسانی و انقلابی داشته باشیم و با الگو قرار دادن شخصیت سردار دلها، خدمتمان مؤمنانه، انقلابی و جهادی باشد.
سردار حسین معروفی، به بیان خاطرهای از سردار سلیمانی پرداخت و گفت: ایشان در یک دیدار به من گفتند که از همان ابتدا دو نکته را از خدا خواستهام؛ اول اینکه به من توانایی دهد تا خود را وقف انقلاب کنم؛ چراکه اگر بخواهم به انقلاب خدمت کنم باید خودم را بهطور کامل وقف آن کرده باشم و نکتۀ دوم اینکه آنقدر به من مشغله بدهد که فرصت فکر کردن به گناه را نداشته باشم.
سردار معروفی ادامه داد: خروجی چنین نظام تربیتی، شخصیت بزرگی چون سردار سلیمانی میشود و مدیران تراز اول نظام نیز باید اینگونه باشند.
وی، فرصت خدمت به مردم را از بزرگترین الطاف خداوند توصیف کرد و افزود: اگر مثلث «انقلابی، مکتبی و مردمی» بودن را در یک مدیر مشاهده نکنیم، باید او را کنار بگذاریم.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان بیان کرد: ما معتقدیم شهر کرمان، پایتخت مقاومت است و با پیگیریهای انجامشده، این موضوع در دومین سالگرد سردار دلها بهطور رسمی اعلام خواهد شد تا از این پس همۀ دنیا، کرمان را با این عنوان بشناسند؛ ضمن اینکه همۀ اقدامات ما در شهر کرمان باید در همین راستا و زیبندۀ پایگاه مقاومت باشد.
سردار معروفی خاطرنشان کرد: سال گذشته، نخستین سالگرد سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی در شرایط کرونا به بهترین شکل برگزار شد و مردم کرمان مراسمی در شأن سردار دلها و با رعایت همۀ پروتکلها برگزار کردند و امروز سرشان بالاست؛ همین مردم در انتخابات هم با حضور ۶۰ درصدی، مشارکت هوشمندانه داشتند.
وی بیان کرد: اینکه چرا مستضعفان که این انقلاب متعلق به آنهاست، آسیبپذیرند، ناشی از مدیریت غیرجهادی، غیرانقلابی و غیرمردمی در سطوح مختلف است که باید اصلاح شود.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان تأکید کرد: باید کارها را اولویتبندی کنیم، اولویتهای شهر و اقدامات را بهصورت شفاف به مردم بگوییم و به سوالات و ابهامات آنها پاسخ دهیم؛ چراکه مردم اگر صداقت ببینند، مشارکت میکنند.
سردار معروفی با تأکید بر ضرورت عدالت در توزیع خدمات شهری، خاطرنشان کرد: طرح جامع گلزار شهدای کرمان قدیمی شده و نیاز به بازنگری و طراحی مجدد دارد؛ ایجاد گذر «حاجقاسم» و بهسازی میدان «آزادی» نیز باید در دستور کار ویژۀ مدیریت شهری قرار گیرد.
وی بیان کرد: از زحمات مهندس عالمزاده و شورای پنجم تشکر میکنم، انصافاً در برگزاری مراسم نخستین سالگرد، مردانگی کردند، با نگاه اعتقادی در صحنه بودند و کار ارزشمندی در کرمان انجام شد.
فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان بیان کرد: طی روزهای گذشته موضوعی در فضای مجازی درخصوص تغییر نام فرودگاه کرمان به نام شهید سلیمانی مطرح شده بود که در اینجا اعلام میکنم چنین چیزی صحت ندارد و نظر هیچیک از نهادهای سپاه و شورای سیاستگذاری و ترویج مکتب حاجقاسم و همچنین خانوادۀ این شهید بزرگوار نبوده و اساساً چنین شایعاتی نباید مطرح شود.
سردار معروفی ادامه داد: موضوعاتی نیز در حوزۀ گلزار شهدا مطرح میشود که ما مخالف هرگونه اقدام بیبرنامه و احساسی در این زمینه هستیم و معتقدیم اصلاح و بهسازی گلزار شهدا نیازمند طرح جامع است که این طرح توسط قرارگاه خاتم در حال برنامهریزی است و شاید اجرای آن ۱۰ سال زمان ببرد.
وی یادآور شد: خوشبختانه صحبتها و نگاه شهردار و شورای جدید، امیدبخش است و امیدوارم موفق باشند؛ ما نیز در مجموعۀ سپاه ثارالله کرمان در هر زمینهای که متعلق به مردم باشد، هر خدمتی که از دستمان برآید، انجام میدهیم.
فرمانده سپاه ثارالله همچنین ضمن گرامیداشت یاد شهید حسین فهمیده، بیان کرد: دانشآموزان نقش ویژهای در دوران دفاع مقدس داشتند و با تقدیم ۳۶ هزار دانشآموز شهید، بیشترین سهم را در حفظ آرمانهای انقلاب و خاک و ناموسمان ایفا کردند.
میزان درآمدهای شهرداریها نسبت به گذشته ۳۳ درصد افزایش پیدا میکند
سپس، نمایندۀ مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه امروز در شهر کرمان بهعنوان مرکز استان، یک نگاه ارزشی، دینی و علمی وجود دارد.
محمدرضا پورابراهیمی، ضمن تشکر از خدمات شهردار و شورای شهر در دورۀ پیش و خوشآمد به تیم جدید مدیریت شهری، بیان کرد: از شهرداران گذشته بهویژه مهندس عالمزاده تشکر میکنم که با جدیت، پیگیر موضوعات کلان مرتبط با کرمان در کمیسیون اقتصادی مجلس بودند و اقدامات خوبی ازجمله تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده که از محورهای مهم تصمیمگیری در حوزۀ شهرداریهاست، با همراهی و پیگیری افرادی همچون مهندس عالمزاده محقق شد.
نمایندۀ مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با اجرای این قانون از دو ماه آینده، میزان درآمدهای شهرداریها نسبت به گذشته ۳۳ درصد افزایش پیدا میکند.
پورابراهیمی بیان کرد: ساماندهی حاشیۀ شهر، یکی از مسایل بسیار مهم در شهر کرمان است و به همین منظور، طرحی را با شهردار جدید کرمان پیگیری کردیم که از محلۀ صنعتی شروع خواهد شد که طرح بسیار جامعی است و نقش شهرداری در آن بسیار پررنگ است و بخشی از اعتبارات حوزۀ ساماندهی شهری، به این سمت گسیل خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسایل مهم شهر کرمان که پیگیر آن هستیم، اجرای طرحهای اقتصادی و سرمایهگذاری است که هم منابع شهر را تأمین میکند و هم از این طریق میتوانیم تحول ایجاد کرده و خدمات گستردهتری ارائه دهیم.
نمایندۀ مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در همین راستا از شهرداری و اعضای شورا تقاضا داریم در زمینۀ اجرای طرحهای عمرانی و اقتصادی که هم خدمت ارائه میکنند و هم اشتغالزا و درآمدزا هستند، اقدام کنند و همچنین دلایل توقف طرحهای اینچنینی که در سالهای گذشته آغاز شده اما به دلایل مختلف، متوقف شده را بررسی و اعلام کنند.
ضرورت توجه به مردممحوری و کار جهادی در مدیریت شهری
سپس، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، ضمن آرزوی موفقیت برای اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار کرمان، از اعضای دورۀ پیشین شورای اسلامی و شهردار سابق کرمان تشکر کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی، با اشاره به اینکه از نزدیک شاهد زحمات، دغدغهها و فعالیتهای دورۀ پیشین مدیریت شهری بودم، گفت: مدیریت شهری کاری همهجانبه و حساس است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با بیان اینکه شهردار سابق کرمان شهر را به خوبی اداره کرد و کارهای ارزشمندی انجام داد، ضمن تشکر از توجه مهندس عالمزاده، شهردار سابق کرمان به حوزۀ فرهنگ و هنر، گفت: در مدت مدیریت ایشان در شهرداری کرمان، هرگاه طرح و تقاضایی در حوزۀ فرهنگ، هنر و ادبیات ارائه میشد، به مرحلۀ اجرا میرسید.
حجتالاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی، همچنین ضمن قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر بهواسطه انتخاب شهردار جدید، انتخاب شورای ششم را مناسب دانست و گفت: اعضای شورای شهر در انتخاب دکتر شعرباف، شهردار کرمان، تلاش کردند تا با نگاه علمی و دقیق به نتیجه برسند.
وی، توفیق برای تصدی مسئولیتها را بهنوعی آزمایش الهی برشمرد و گفت: آنچه بر آن تأکید میشود، داشتن نگاه مدیریتی براساس آموزههای دینی است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه، شهید رجایی را نمونۀ بارز مدیرانِ با روحیۀ جهادی و دینی معرفی کرد و افزود: داشتن نگاه دینی، مسئولیتپذیری را به کاری بسیار سنگین و حساس تبدیل میکند، اما اگر کسی اینگونه عمل کند، در حوزۀ کاری خود موفق خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی، نکتۀ مهم دیگر در مسئولیتپذیری را خدمت به مردم دانست و گفت: در احادیث و آموزههای دینی بر این رویۀ بسیار ارزشمند تأکید شده است.
وی، کار کردن در راه خدا را بسیار ارزشمند دانست و بیان کرد: باید برای خدا کار کرد؛ زیرا خدمت صادقانه، نگاه جناحی ندارد و شایستهسالاری را ملاک قرار میدهد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان تأکید کرد: آنچه یک مدیر باید در نظر بگیرد، داشتن نگاه دینی، علمی و تخصصی است و باید به حوزۀ کاری خود عالمانه نگاه کند.
حجتالاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی، محور مهم دیگر را مردممحوری و کار جهادی دانست و ادامه داد: باید به این موضوع نیز توجه کرد و آن را در مدیریت شهری مدنظر قرار داد.
در پایان این آیین، اعضای ششمین دورۀ شورای اسلامی شهر کرمان، با اهدای لوح از خدمات سید مهران عالمزاده، تقدیر کردند. در این جلسه همچنین حکم «سعید شعرباف تبریزی» با امضای وزیر کشور توسط امام جمعه و مسئولان حاضر به وی اعطا شد تا رسماً کار خود را در شهرداری کرمان آغاز کند.
همچنین لازم به ذکر است، در این آیین، پویش «توسعه و همدلی» شهرداری کرمان در راستای همدلی، همگرایی و همافزایی مسئولان استان و مدیران شهری جهت پیشرفت روزافزون دیار کریمان، آغاز شد و مدیران حاضر در مراسم، با امضای لوح مربوط به این پویش، همراهی خود را در راستای پیشرفت همهجانبۀ کرمان، جهانشهر مقاومت و هنر ایرانی، اعلام کردند.
پس از این مراسم، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان با حضور در گلزار شهدا با آرمانهای شهدا و بهویژه سیدالشهدای جبهۀ مقاومت، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، تجدید بیعت کردند.