آویدنیوز: تقریبا همه هواداران فوتبال در کشور می دانستند که حذف تیم های ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد و کنفدارسیون فوتبال آسیا که روی جزئی ترین موارد تخلف حکم بر حذف تیم ها می دهد، زمانی که با حجم گسترده پرونده سازی و سندهای ساختگی تیم های باشگاهی ایران روبرو می شود، باید هم با برخوردی قهری رفتار کند.
این اتفاق مطابق انتظار رخ داد و فاجعه ای قابل پیش بینی محقق شد اما وااسفا که فاجعه ای بزرگتر در راه است و آن عادی شدن این فجایع برای فوتبال ایران می باشد. دیوار کج سند سازی و دور زدن قوانین و احترام نگذاشتن به دستورالعمل های بین المللی حالا روی سر فوتبال ایران خراب شده است و بیرون آمدن از این آوار مصیبت کاری نیست که ظاهرا در توان مدیریت فعلی فوتبال ایران باشد.
تا چندی دیگر بحث اساس نامه فدراسیون فوتبال ایران نیز به میان خواهد آمد و فوتبال ایران که حتی در سندسازی نیز نمی تواند راه فرار خود را از فوتبال دولت زده پیدا کند، احتمالا با یک فاجعه قابل پیش بینی دیگر روبرو خواهد شد و این بار آتش این برخورد قهری خیلی راحت دامن تیم ملی را در برمی گیرد و این همان عادی شدن فاجعه برای فوتبال ایران می باشد.
عادی شدن این فاجعه از آنجا ناشی می گیرد که هیچ عزمی برای خصوصی سازی واقعی فوتبال ایران وجود ندارد و هیچ بستری برای این کار فراهم نیست. وقتی نهادهایی مثل صداوسیما به هر شکل ممکن از پرداخت حق پخش امتناع می ورزند و وقتی قوانینی مثل حق کپی رایت در کشور رعایت نمی شود و وقتی هیچ راه درآمدزایی در فوتبال ایران باز نیست و فوتبال برای متولیانش فقط هزینه محسوب می گردد، باید هم بخش خصوصی صرفا برای مواردی مثل پولشویی به فوتبال قدم بگذارد که ده ها مورد این چنینی به نابودی تیم های با ریشه ایرانی منجر شده است و یا در نهایت فجایعی مثل تراکتور را بر دست فوتبال ایران بگذارد و از همین رو دست فوتبال ایران باید در جیب نهادهای دولتی قرار بگیرد و راه گریزی از آن نداشته باشد.
وقتی سازمان ورزش دولتی ایران به صورت تعمدی در امور فدراسیون فوتبال دخالت می کند و ساختار این فدراسیون کاملا دولت زده می شود که جای سندسازی غیردولتی هم در اساس نامه آن نمی گذارد باید هم منتظر عادی شدن این فجایع بود.
وقتی مواردی جزئی مثل ورود زنان به ورزشگاه به مسائلی گره می خورد که راهکار منطقی و درست خود را برای حل و فصل از دست می دهد باید هم به رخ دادن فاجعه های این چنینی در فوتبال کشور عادت کرد.
همه این ها نشات گرفته از یک مدیریت به شدت ضعیف در سال های گذشته در فوتبال کشور است که به جای حل مسائل در فوتبال کشور به صورت بلند مدت، رو به مدیریت روزمرگی و سندسازی های می آورد که این چنین فاجعه بر سر فوتبال آوار کند تا زمانی هم که فکر اساسی برای این زمین سوخته مدیریتی در فوتبال کشور نشود، تا زمانی که اتفاقی شگرفت برای باز کردن راه های درآمدزایی در فوتبال ایران نشود، تا زمانی که زمینه برای ورود بخش خصوصی به شکلی واقعی در فوتبال مملکت نشود و تا زمانی که سازمان ورزش دولتی تعمدا دست خود را در فوتبال نگه داشته باشد، تا می توانید خود را به رخ دادن این فجایع عادت دهید.