حضور مسئولان کشوری و استانی و شاعرانی از ایران، سوریه، عراق، لبنان و افغانستان در جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان
«جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان»، شامگاه چهارشنبه، ۱۴ تیرماه جاری، همزمان با روز «قلم» و در آستانه عید غدیر، با تجلیل از شاعران برگزیده، رونمایی از کتاب «صدایم بزنید کوه»، گزیده اشعار فارسی این جشنواره و با حضور مسئولان کشوری و استانی، شاعرانی از ایران، سوریه، عراق، لبنان و افغانستان؛ و اهالی شعر و ادب در تالار فرهنگ و هنر کرمان به کار خود پایان داد.
اویدنیوز:
معاون پارلمانی رییس جمهور، در این آیین که با حضور محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، علی بابایی، فرماندار کرمان، محسن روحی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، احمد علیرمضانی، مدیرکل صداوسیمای استان، علی بیگزاده، معاون توسعه و سرمایه انسانی استاندار، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، جمعی از شاعران ایرانی و شاعرانی از کشورهای لبنان، عراق، سوریه و افغانستان برگزار شد، گفت: از شهردار کرمان و همه دستاندرکاران برگزاری این جشنواره و شاعران مهمان از کشورهای سوریه، عراق، لبنان، و شاعران همزبان افغانستان و شاعران هموطن در این جشنواره که از اشعار زیبای آنها استفاده کردیم، تشکر میکنم.
امیدوارم برنامههایی نظیر «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» استمرار یابد
محمد حسینی، با اشاره به این سخن پیامبر(ص) که «مومن با شمشیر و زبانش جهاد میکند»، افزود: بخش بزرگی از جهاد تبیین، توسط شاعران انجام میشود.
معاون پارلمانی رییس جمهور با یادآوری نقش موثر و مثبت شاعران در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، گفت: امیدوارم برنامههایی نظیر «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» استمرار یابد.
شخصیتی مثل «شهید سلیمانی» جز با زبان شعر قابل وصف نیست
شهردار کرمان در ابتدای این آیین، ضمن خوشآمدگویی به اهالی شعر و ادب حاضر در مراسم، با بیان اینکه هیچ هنری به اندازه شعر، توانایی ندارد، مفهوم عمیق و چندبعدی مقاومت را شرح بدهد، گفت: شخصیتی مثل «شهید سلیمانی» جز با زبان شعر و هنر، قابل وصف نیست.
سعید شعرباف افزود: اگر برای تعمیق مفهوم مقاومت تلاش کنیم، به اجتماعی شدن و مردمی شدن مفهوم مقاومت کمک کردهایم.
وی با یادآوری از کرمان، بهعنوان پایتخت مقاومت جهان اسلام، اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد با استمرار این جشنواره در شهر حاجقاسم، در سالهای آینده این موضوع را بهلحاظ کمی و کیفی گسترش دهیم.
شهردار کرمان ادامه داد: تلاش ما این است که جشنواره جهانی شعر مقاومت در سالهای آینده نیز فارغ از اشخاص و الگوهای شخصی ادامه پیدا کند و به یکی از جشنوارههای شناختهشده ایران در حوزه شعر بدل شود.
شعرباف در پایان، از حضور شاعران بزرگی که در این جشنواره حضور پیدا کردند، تشکر کرد.
بیش از ۲۰۰۰ اثر از ۶۰۱ شاعر به دبیرخانه جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان ارسال شد
دبیر جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان نیز در این آیین، با اشاره به انتشار فراخوان جشنواره در سوم خردادماه سال گذشته به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی، گفت: بیش از ۲۰۰۰ اثر از ۶۰۱ شاعر، در سه زبان یادشده به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
مجتبی احمدی افزود: پس از مرحله داوری اولیه، آثار ۱۴۷ شاعر به مرحله پایانی داوری راه پیدا کرد و درنهایت آثار ۲۰ شاعر به مرحله پایانی رسید.
وی بیان کرد: از همه کسانی که از آغاز تا انجام این جشنواره، ما را همراهی و یاری کردند، تشکر میکنم.
دبیر جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان، اظهار داشت: از طرف شهرداری کرمان که بانی اصلی این جشنواره است، از حامیان مالی جشنواره، مجتمع مس سرچشمه و شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، شورای تخصصی و تیم اجرایی جشنواره تشکر میکنم.
شاعران برگزیده جشنواره شعر مقاومت معرفی شدند
در انتهای مراسم اختتامیه اولین دوره از جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان، در بخش شعر انگلیسی؛ «نرگس میر فیضی» از قم، «محمد خادم» از اصفهان، و در بخش شعر عربی محلی؛ «میلاد تیرگردون»، «مسعود محمدی»، «سعید آوی» و «عماد الکثیری» از اهواز، شایسته تقدیر اعلام شدند.
در بخش شعر عربی فصیح؛ «محمد باوی بحری» از ایران، «محمد باقر جابر» از لبنان، «علی نجم عبدالله» از عراق و «حسین عباسی» از ایران، بهترتیب بهعنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.
در بخش شعر فارسی نو؛ «پریناز سعیدی» از زنجان، «فاطمه موسوی» از خرم آباد، «طیبه نیکو» از شیراز و «محمد مهدی احمدی» از افغانستان، بهترتیب بهعنوان برگزیده معرفی شدند.
در بخش شعر کلاسیک؛ «خدابخش صفادل» از نیشابو، «رضا خورشیدیفرد» از قم و «عبدالرضا حسینی» از عنبرآباد جیرفت، شایسته تقدیر دانسته شدند و «سهیلا بیابانی» از رشت، «غلامرضا کافی» از شهربابک و «احسان کاوه» از تهران نیز، بهعنوان برگزیدگان اول تا سوم معرفی شدند.