آوید نیوز: جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان کرمان با موضوع مشارکت های اجتماعی با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، مدیرکل فنی و حرفه ای استان، جمعی از اساتید دانشگاهها، نخبگان و مدیران تعدادی از سمن های مرتبط با جوانان و مسئولین دستگاهها و ادارات مرتبط ،به ریاست علی بابایی فرماندار کرمان برگزار گردید .
فرماندار کرمان با تأکید بر لزوم ارتقاء سطح رسیدگی به امورات جوانان ابراز داشت : دستگاه های متولی امر بایستی فعال تر عمل کنند و با هم افزایی کمبودها و خلاءها را برطرف نمایند .
وی تغییر در اعضای ستاد ساماندهی امور جوانان و اضافه شدن تعدادی از مدیران سمن های فعال در حوزه جوانان را امری پسندیده دانست که می تواند به توانمند شدن و مثبت بودن نتایج اقدامات در این حوزه کمک کند .
وی فلسفه حضور اساتید دانشگاه در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان را گرفتن مشورت و همکاری در تدوین سند علمی و اجرایی جهت برنامه ریزی های این حوزه دانست و اذعان داشت : در حوزه جوانان از هر زاویه ای نگاه کنیم جای کار فراوان است مباحث فرهنگی، اجتماعی، دینی، سلامت جسم و روان، آموزش، آسیب های اجتماعی، اشتغال، ازدواج، … لذا ضرورت دارد این مسئله بصورت علمی نگاه و بررسی شود .
بابایی نبودِ یک برنامه منسجم و هدفمند در حوزه جوانان را یکی از نقایص و مشکلات موجود بیان کرد و افزود : اینکه برنامه واحد هدفمندی در این زمینه وجود نداشته باشد سبب مغفول ماندن برخی موضوعات و یا موازی کاری در برخی دستگاهها و ادارات دست اندر کار میشود .
وی با اشاره به جمعیت بالای شهرستان کرمان گفت : شهرستان کرمان بیشترین جمعیت جوان را در استان داراست لذا باید توجه ویژه ای به آن شود ضمن آنکه بایستی دقت کنیم که با چند ساعت وقت و چند جلسه نمی توان به نتیجه درستی رسید باید ساعت ها و روزها کار کرد تا برنامه مناسبی تدوین و براساس آن تصمیم گیری و اقدام کرد ،کار جزیره ای انجام دادن نتیجه چندانی نخواهد داشت.
فرماندار کرمان همچنین بر لزوم بهره گیری از ظرفیت خیرین در زمینه جوانان تأکید کرد و افزود : در حوزه های سلامت، امنیت، آموزش و … خیّر وجود دارد ،می توان در بحث جوانان هم از این ظرفیت بهره گرفت .
میثم پاریزی مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز اظهار داشت : ادغام ورزش با حوزه جوانان نباید آسیبی به مباحث مربوط به جوانان وارد کند .
وی افزود : در بحث اعتبارات یک سوم اعتبارات این اداره کل مربوط به حوزه جوانان است که باتوجه به گستردگی حوزه های ورزشی و هیأتها و سمن های متعدد در بحث ورزش تناسب خوبی است .
پاریزی با اشاره به موضوع مشارکت های اجتماعی ابراز داشت : هم افزایی بین دستگاه های دست اندرکار سبب افزایش سطح مشارکت اجتماعی و به خصوص جوانان خواهد شد همچنین حضور سمن ها به عنوان عضو ستاد سبب می شود سایر اعضاء با مشکلات واقعی جوانان بیشتر آشنا شوند و نکته دیگر اینکه سمن ها هم با محدودیت های دولتی آشنایی بیشتر و بهتری پیدا کنند .
وی بر لزوم تشکیل کارگروه های تخصصی، ذیل ستاد ساماندهی جوانان تأکید کرد و گفت: با همکاری سمن ها اولویت های کاری مشخص و کارگروه های تخصصی براساس همان اولویت ها برگزار خواهد شد تا طرح های ارائه شده توسط سمن ها در آنها بررسی و درصورت مناسب بودن اعتبار لازم به آنها اختصاص و اجرایی شوند .
رفیع زاده مدیر ورزش و جوانان شهرستان هم باشاره به وجود ۶۰ سمن در حوزه جوانان در شهرستان کرمان ابراز داشت : ۶۰ سمن در زمینه های مختلف مربوط به جوانان در سطح شهرستان مجوز دریافت کرده اند که ۴ سمن به نمایندگی از آنها از این به بعد در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان شرکت خواهند داشت همچنین ۳ نفر از اساتید دانشگاه هم به پیشنهاد فرماندار در جلسات ستاد حضور خواهند داشت .
در ادامه حجه الاسلام توان بعنوان یکی از اعضای علمی و دانشگاهی عضو ستاد از جوانی به عنوان سرمایه و فرصت یاد کرد و گفت : اگر برای ایام جوانی برنامه ریزی شود می توان از آن به عنوان یک فرصت فردی و اجتماعی استفاده کرد .
وی مهمترین ویژگی دوران جوانی را هیجان آن عنوان کرد و افزود : هیجان و انرژی یک پتانسیل و ظرفیت در جوان است که اگر در مسیر درستی هدایت نشود می تواند دردسرساز هم باشد .
وی ادامه داد : در حال حاضر در مدت کوتاهِ چند سال، نگرش ها عوض می شوند باید دید و نگرش مان را به جوانان به روز نگه داریم در زمینه ازدواج، آموزش مهارت ها، اخلاقیات، مشارکت های اجتماعی، فرهنگی ، هنر و … باید برنامه درستی داشته باشیم .
رحمان جلالی یکی دیگر از چهره های علمی عضو ستاد فلسفه وجود ستادها را هدایت، حمایت و نظارت عنوان کرد و گفت : کار ستاد انجام این سه موضوع است که باید براساس یک وضعیت سنجی دقیق صورت پذیرد .
وی خاطر نشان کرد : منظور از جوان تنها جوانان دانشگاهی و نخبه یا ورزشکار و هنرمند نیست هزاران جوان روستایی، سربازهای پادگان ها، حتی کسانی که به هر علتی در کانون اصلاح و تربیت هستند همگی جزء قشر جوان هستند و باید در برنامه ها دیده شوند .
جلالی اضافه کرد : باید کلیه دستگاهها فعالیت هایی که در این زمینه انجام می دهند را بیان کنند سپس این امور توسط ستاد ساماندهی شود تا از موازی کاری جلوگیری شود و بعد ستاد کار هدایت، حمایت و نظارت خود را انجام دهد .
سنجر سلاجقه یکی دیگر از اساتید دانشگاهیِ دعوت شده به جلسه هم ضمن تأکید بر شناخت جامعه هدف اظهار داشت : رشد متعادل و همه جانبه شخصیت جوانان، تأمین نیازهای فطری و روحی، حفظ و تقویت نشاط، طبقه بندی نیازها و خواسته های جوانان و … از اهداف ستاد است که باید همواره مدنظر قرار گیرد .
وی افزود : تعیین خط مشی ها باید براساس تحقیق و تفحص صورت پذیرد، همه ما مشکلات جوانان را احساس می کنیم ولی شاید آنها درک نکنیم باید مدل تحلیل مشکلات به سمت ادراک مشکلات سوق داده شود و براساس نیازها و خواسته ها تحقیق صورت پذیرد .
سلاجقه اضافه کرد : ممکن است مرحله مسئله یابی، حل مسئله، انتخاب راه حل و تصمیم گیری کُند باشد ولی با انتخاب راه حل های منطقی قطعاً در بحث اجرا با سرعت و دقت کار صورت خواهد پذیرفت .