آویدنیوز: شهردار کرمان در آیین افتتاح چهارمین سمپوزیوم ملی مجسمهسازی شهرداری کرمان که برخی از مدیران شهری و اصحاب رسانه نیز حضور داشتند، گفت: طی دورۀ برگزاری این سمپوزیوم، از بین آثار ارسالی، ۱۲ اثر منتخب اجرا خواهد شد.
سیدمهران عالمزاده، با بیان اینکه شهرهای زیادی وجود دارد که کسی نامی از آنها نمیبرد، گفت: آنچه برخی شهرها را متفاوت، متمایز و مشهور میکند، ویژگیهای فرهنگی، هنری و آثار ماندگار در این زمینهها، همراه با تاریخ و معماری خاص این نوع شهرهاست.
وی افزود: هنرهای مختلف مثل مجسمهسازی، موسیقی و معماریِ خاص بعضی شهرها، باعث ماندگاری آن شهرها در ذهن آیندگان و افتخار نسلهای بعدی میشود.
شهردار کرمان ادامه داد: آثار هنریِ تولیدی در شهر کرمان در هر دوره، هویت و اصالت شهر در آینده خواهند بود که آیندگان به آنها افتخار میکنند.
عالمزاده خاطرنشان کرد: هر دورۀ معاصر، بخشی از تاریخ یک شهر خواهد بود و امروز اگر معماری، شهرسازی و المان و مبلمان شهری و آثار هنری خاصی تولید شود، بهعنوان بخشی از تاریخ این دوره از شهر باقی خواهند ماند و قضاوت خواهد شد؛ بنابراین، وظیفۀ ماست که در هر دوره، آثار فاخری به شهر بیفزاییم.
وی افزود: البته کار ما در افزایش آثار ماندگار، فقط ساختمانسازی نیست؛ بلکه بهعنوان متولی شهر، در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، معماری و شهرسازی وارد میشویم و همه را بهصورت متوازن و متعادل، جلو برده و سطح آنها را ارتقا میدهیم تا در آینده، افراد آثاری را از این دوره ببینند که در سطح ملی و بینالمللی قابل ارائه است.
شهردار کرمان با بیان اینکه سمپوزیومهای مجسمهسازی، از مواردی هستند که شهرداریها میتوانند در این حوزهها نقش خوبی ایفا کنند، گفت: این چهارمین سمپوزیوم و دومین سمپوزیوم ملی مجسمهسازی شهرداری کرمان است؛ بنابراین، شهرداری کرمان بعد از شهرداری تهران، جزو شهرداریهای موفق کشور در برگزاری سمپوزیومهای مجسمهسازی است.
عالمزاده افزود: وجه تمایز سمپوزیوم مجسمهسازی شهرداری کرمان در این دوره از سایر سمپوزیومها، استفاده از متریال سنگ و مس در خلق آثار و نیز حضور هنرمندان صاحب نام کشور است که دعوت شهرداری را پذیرفتهاند و قطعاً آثار خلقشده توسط ایشان، ماندگار خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر شهرداری کرمان در هر دوره، حداقل همین تعداد اثر هنریِ فاخر را خلق کرده و بهجا بگذارد، در آینده میتوان از شهر کرمان بهعنوان یک گالری هنری که مورد استقبال گردشگران است، نام برد.
شهردار کرمان با بیان اینکه این سمپوزیوم، باعث انتقال تجربیات هنرمندان صاحب نام کشور به هنرمندان کرمانی نیز میشود، گفت: برگزاری سمپوزیوم مجسمهسازی، کیفیت آثار هنری و مجسمههای خلقشده در شهر را بالا میبرد و سیما و منظر شهری، با کیفیتِ بالا اجرا میشود.
عالمزاده ضمن تشکر از استاندار کرمان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون خدمات شهری شهردار، مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری، دیگر مدیران شهری که در برگزاری این سمپوزیوم نقش داشتهاند و اصحاب رسانه، گفت: از دبیر این سمپوزیوم و سایر هنرمندان شرکتکننده و همچنین «شهریار رضایی» و همسرشان به لحاظ همکاری و تلاش برای برگزاری این سمپوزیوم، سپاسگزارم.
وی افزود: همچنین از دبیر انجمن سنگ استان به خاطر همکاری در برگزاری این سمپوزیوم، تشکر میکنم.
شهردار کرمان همچنین از رییس و سایر اعضای شورای اسلامی شهر کرمان بهدلیل همکاری مطلوب با شهرداری و نگاه خوب به مسایل فرهنگی و هنری شهر، قدردانی کرد.
شهردار کرمان همچنین بیان کرد: حضور هنرمندان و آثار خلقشده در این سمپوزیوم، سطح بسیار بالایی است.
عالمزاده در خصوص محل برگزاری این سمپوزیوم نیز گفت: این سمپوزیوم قرار بود در پارک «مادر» برگزار شود، اما بهدلیل شیوع ویروس کرونا و احتمال تجمع مردم، به سایت «پردیسان قائم»(عج) منتقل شد.
خلق ۱۲ اثر در چهارمین سمپوزیوم مجسمهسازی شهرداری کرمان
در ادامه، معاون خدمات شهری شهردار و دبیر سمپوزیوم ملی مجسمهسازی شهرداری کرمان نیز با بیان اینکه به دستور شهردار کرمان از آذرماه سال گذشته شورای سیاستگذاری برگزاری این سمپوزیوم با حضور هنرمندان صاحب نام و با تجربه و مدیران شهری تشکیل شد، گفت: مقرر شد این سمپوزیوم بهصورت ملی و با حضور داوران مطرح و صاحب نام کشوری برگزار شود.
رامین امیرمداح افزود: پس از اعلام فراخوان، ۱۱۰ هنرمند از سراسر کشور شرکت کردند و ۲۲۴ اثر را به دبیرخانه سمپوزیوم تحویل دادند.
وی ادامه داد: پس از تشکیل اولین جلسۀ هیأت داوران در تهران، ۲۲ اثر انتخاب شد.
معاون خدمات شهری شهردار کرمان با بیان اینکه در مرحلۀ دوم، ماکت این ۲۲ اثر ساخته و بار دیگر برای هیأت داوران فرستاده شد، گفت: درنهایت ۱۰ اثر انتخاب و برای اجرا با سنگ و مس برگزیده شد.
امیرمداح افزود: همچنین دو هنرمند صاحب نام کشور نیز به این سمپوزیوم دعوت شدند تا در مجموع ۱۲ اثر خلق شود.
وی ادامه داد: امروز پس از تحویل سایت به هنرمندان، کار ساخت مجسمهها آغاز میشود.
معاون خدمات شهری شهردار کرمان همچنین بیان کرد: البته قرار بود یک هنرمند ایتالیایی نیز به دعوت شهرداری کرمان برای حضور در این سمپوزیوم به کرمان سفر کند و تمام هماهنگیها نیز انجام شد، اما دقیقاً قبل از پرواز، به علت قرنطینه شدن شهر محل سکونت این هنرمند بهخاطر شیوع ویروس کرونا، سفر وی کنسل شد.
امیرمداح با بیان اینکه شهردار کرمان تأکید داشتند این سمپوزیوم در سطح بالایی برگزار شود، گفت: به گفتۀ هنرمندان شرکتکننده، سطح این سمپوزیوم از سمپوزیوم برگزار شده در تهران، نهتنها پایینتر نیست؛ بلکه بالاتر است.
وی ادامه داد: بسیاری از وسایل مورد نیاز این سمپوزیوم نیز توسط نیروهای شهرداری کرمان ساخته و در اختیار هنرمندان قرار داده شده است.
معاون خدمات شهری شهردار کرمان اظهار امیدواری کرد آثار خلقشده، آثار ماندگاری برای شهر کرمان باشد.
نصب آثار این سمپوزیوم، سیمای شهر را متحول میکند
در ادامه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، از شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمان و هنرمندانی که در برگزاری این سمپوزیوم همکاری کردند، تشکر کرد.
محمد علیزاده افزود: نگاه این دوره از مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر، صرفاً نگاه ساختوساز نیست؛ بلکه به شهر بهعنوان موجودی که روح دارد و روح آن فعالیتهای فرهنگیهنری است، نگاه میکنند.
وی ادامه داد: فعالیتهای فرهنگیهنری، به شهر و شهروندان انرژی میدهد و آنها را پویا میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه فعالیتهای خوب فرهنگیهنری میتواند کرمان را پویا کند و در عرصههای مختلف، پویایی و نشاط را به ارمغان بیاورد، گفت: خوشبختانه شهرداری کرمان در این زمینه پیشگام بوده است.
علیزاده افزود: گشایش خانه مشارکتی هنرمندان به همت شهرداری کرمان در روزهای پایانی سال گذشته نیز، از دیگر اقدامات خوب شهرداری در این دوره است.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری سمپوزیوم ملی مجسمهسازی شهرداری کرمان اولین رویداد هنری شهر کرمان در سالجاری به همت شهرداری است که باید آن را به فال نیک گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه قطعاً استقرار و نصب آثار این سمپوزیوم، سیمای شهر را متحول میکند و با تولید آثار فاخر، نگاه ویژهای به شهر ما خواهد شد، گفت: همچنین هنرمندان شهر کرمان هم تعاملات خوبی با هنرمندان مطرح کشوری برقرار خواهند کرد و این سمپوزیوم، یک کارگاه و کلاس آموزشی برای آنها خواهد بود.