در نشست عمومی این هفته شورای اسلامی شهر کرمان:
با تهاتر پایاپای ساختمان خانه شهر با ساختمان فرمانداری شهرستان کرمان موافقت شد
آویدنیوز: صبح امروز در نشست عمومی این هفته شورای اسلامی شهر کرمان، با تهاتر پایاپای ساختمان خانه شهر (با شرط حفظ، نگهداری و بازسازی و مرمت این مجموعه) با ساختمان فرمانداری شهرستان کرمان موافقت و این مصوبه، تصویب شد.
به گزارش کرنا، رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرمان در این نشست که با حضور رییس و اعضای شورای شهر، شهردار و معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان برگزار شد؛ به مکاتبه استانداری کرمان و جلسه اعضای این شورا با استاندار محترم کرمان پیرامون ساختمان خانه شهر اشاره کرد و گفت: پیشنهاد و درخواست مجموعه استانداری کرمان این بوده است که در راستای حفاظت بیشتری که مجموعه استانداری میخواهند از مجموعه خانه شهر کرمان داشته باشند و از آنجا که این خانه در مجاورت استانداری قرار دارد، ملک خانه شهر که در تملک شهرداری کرمان است با یکی از املاک استانداری تهاتر شود.
محمد امینیزاده افزود: این پیشنهاد در کمیسیون بودجه مطرح و با چهار رأی موافق و دو رأی مخالف (امینیزاده و موسوی) و نیز غیبت رییس شورا مصوب گردید پیرو مکاتبه استانداری کرمان و جلسه اعضای این شورا با استاندار محترم کرمان پیرامون ساختمان خانه شهر، با توجه به پیشنهادات استاندار محترم در مورد تعیین تکلیف ساختمان خانه شهر و توجه به شرایط موجود ساختمان استانداری از جمله قرار گرفتن درب اصلی آن در جوار ساختمان خانه شهر و نظر به ثبت تاریخی این ساختمان در آثار میراث فرهنگی، با تهاتر ساختمان خانه شهر (با شرط حفظ و نگهداری و مرمت این مجموعه) با ساختمان فرمانداری شهرستان کرمان و محوطه پیرامون آن (همراه با انتقال قطعی سند) به این شورا، موافقت شود.
وی با قرائت این مصوبه در صحن علنی، از موافقان و مخالفان خواست در این خصوص صحبت کنند.
در ادامه سید محمد موسوی عضو شورای اسلامی شهر کرمان به عنوان مخالف این مصوبه کمیسیون بودجه گفت: خانه شهر با سابقه و قدمتی که دارد و با توجه به اینکه در آثار میراث فرهنگی ثبت است و به مردم تعلق دارد و نیز از آنجا که شورای اسلامی شهر از ابتدای تشکیل در آن مستقر شده است، باید در اختیار شهرداری و شورا بماند.
وی به ارتباط خانه شهر با شهرداری و نیز میدانی که در روبهروی این ساختمان به نام شورا از سنوات قبل نامگذاری شده و مجموعه اداری شورا که از گذشته در آن مستقر بوده است نیز اشاره کرد و اظهار داشت: قرار بود این مکان، طی یک بازسازی آماده و شورای شهر دوباره در آن مستقر شود.
وی ادامه داد: علیرغم طولانی شدن این روند و ساخت و سازی که استانداری در این محدوده، پیشترها انجام داده و مسائل مختلفی را در این بخش ایجاد کرده است و تداخلی که ساختمان شورا با استانداری دارد؛ به نظر من منع و مشکلی در رابطه با استفاده از این ساختمان وجود ندارد و بهتر است خود شورای شهر و شهرداری این مجموعه را تعمیر و بازسازی کنند و مجموعهای که به نام مردم است با شرایطی که از قبل در این مکان حاکم بوده است؛ دوباره بعد از بازسازی به شورا و شهرداری متعلق باشد.
این عضو شورای اسلامی شهر کرمان، تصریح کرد: اینکه ما این مجموعه را در اختیار استانداری بگذاریم (علیرغم اینکه استانداری هم قصد استفاده از این ساختمان را دارد) هویت این ساختمان که متعلق به مردم و در نهایت به نام شورای شهر بوده است را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلایل من مخالف هستم که شرایط تغییر بکند و خانه شهر در اختیار استانداری قرار بگیرد.
در ادامه این نشست رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر کرمان به عنوان موافق این مصوبه کمیسیون گفت: میخواهیم تصمیمی منطبق بر واقعیتی که پیرامون خانه شهر وجود دارد؛ بگیریم و آن هم این است که ساختمان اصلی استانداری کرمان جنب ساختمان خانه شهر ساخته شده است و به هر دلیلی در گذشته، تدبیری برای درب اصلی ساختمان استانداری به صورت صحیح اندیشیده نشده و این درب در مسیر خانه شهر قرار گرفته است.
حسین چناریان افزود: به هر حال ساختمان استانداری دارای رده بالای امنیتی و حفاظتی است و من به عنوان یک عضو شورای اسلامی شهر نه از باب اینکه این ملک هویتش حفظ نشود و یا در واقع کارگزاری آن باعث عدم حفظ ساختار این ساختمان شود بلکه برای اینکه با توجه به اینکه این ملک به نام مردم است و از پول مردم ساخته شده است در یک مناقشه خاص متروکه و بدون استفاده نشود؛ در جلساتی که با مسئولان استانداری برگزار شده در یک توافق و تعهد طرفینی، با حفظ هویت و بازسازی این ساختمان و امکان بهرهبرداری از ساختمان جدید استانداری و صرفا برای اینکه این ساختمان دچار تخریب نشود؛ موافق هستم این ملک با همین ساختار و حفظ هویت میراثی خود در اختیار استانداری قرار گیرد تا استانداری هم از ساختمان خودش بهرهبرداری کند و هم معادل ارزش این ملک یک ساختمان دیگر در اختیار شورای شهر قرار دهد.
وی گفت: اگر به این شکل کار انجام شود من موافق هستم چرا که هم مشکل استانداری حل میشود و هم هویت میراثی و تاریخی این ساختمان حفظ میگردد و این ساختمان در جای خود به عنوان یک ملک میراثی و فرهنگی باقی خواهد ماند. ضمن اینکه یک تعامل بین شورا، شهرداری و استانداری برقرار میشود.
رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرمان نیز به عنوان دیگر عضو مخالف این مصوبه کمیسیون گفت: خانه شهر همان طور که از نامش پیداست؛ خانه «شهر» است که متولی آن شورا و شهرداری باید باشند و از ابتدای این دوره، برنامه شورای شهر این بود که این فضا تعمیر و بازسازی شود و مجموعه شورا دوباره در آن مستقر شود.
محمد امینیزاده افزود: این مساله چند نکته دارد یکی اینکه با حضور شورا در ساختمان خانه شهر، مجموعه شورا کنار شهرداری است تا نظارتها بیشتر و رفت و آمدها کمتر باشد.
وی تصریح کرد: البته یکی از پیشنهادهای مجموعه استانداری هم این بوده که خود شورای شهر با توجه به ضریب امنیتی که دارد بعد بازسازی، دوباره در این محل مستقر شود اگر چه تاکید این بود که اگر به استانداری منتقل شود؛ بهتر است. لذا من با این پیشنهاد که مجموعه شورا در آنجا مستقر شود و هویت خانه شهر حفظ شود؛ موافقم و با پیشنهاد اینکه با یک ساختمان دیگر تهاتر شود و خانه شهر در اختیار مجموعه دیگری غیر از شورا و شهرداری قرار بگیرد؛ مخالف هستم.
در ادامه رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان به عنوان عضو موافق مصوبه واگذاری خانه شهر به استانداری گفت: به نظر میرسد بازسازی این مکان و انتقال شورای شهر به خانه شهر، بسیار زمان بر است و حداقل دو سال زمان میبرد چرا که در بودجه امسال مساله تعمیر و بازسازی خانه شهر دیده نشده است و هزینه هم بالاست و باید به این مساله توجه کرد.
محمود بابایی اظهار داشت: در عین حال اگر مجموعه خانه شهر بازسازی و شورای شهر به آن مکان منتقل شود؛ ما در شورای اسلامی شهر به شدت تحت تاثیر استانداری که در جوار ماست و خانه شهر در حریم آن قرار دارد؛ خواهیم بود.
وی ادامه داد: زمانی که اجازه داده شد استانداری آنجا ساخته شود با توجه به اینکه ساختمان شورای شهر آنجا بود؛ بایستی حریم خانه شهر حفظ میشد و این تصمیم از ابتدا نباید گرفته میشد. بنابراین اگر تساهلی در آن زمان صورت گرفته، کسانی که در آن زمان این تصمیم را گرفتهاند بایستی پاسخگو باشند.
بابایی اظهار داشت: همچنین باید برای مردم تبیین شود خانه شهر متعلق به آنهاست اما زمین آن منطقه، متعلق به شهرداری نیست و متعلق به موقوفه آنجاست. بنابراین شهرداری به موقوفه اجاره میدهد و فقط از ملک آن زمین استفاده میکند (بخش اعیانی متعلق به شهرداری است.)
وی تصریح کرد: بنابراین با توجه به این مسائل و حساسیتی که اعضای شورای اسلامی شهر کرمان در این خصوص داشتند؛ من موافق واگذاری هستم اما در این مصوبه کمیسیون باید بازسازی آن مجموعه هم قید شود چرا که استانداری هم نماینده دولت هستند و دولت هم به صورت غیر مستقیم وابستگی به مردم دارد. حفظ و بازسازی آن به استانداری واگذار شود و تهاتر صورت بگیرد.
در ادامه این نشست با نامه و مکاتبه مدیرکل محترم امنیتی و انتظامی استانداری کرمان و جلسه اعضای این شورا با استاندار محترم کرمان پیرامون ساختمان خانه شهر، با توجه به پیشنهادات استاندار محترم، در مورد تعیین تکلیف ساختمان خانه شهر و شرایط موجود ساختمان استانداری از جمله قرار گرفتن درب اصلی آن در جوار، ساختمان خانه شهر و نظر به ثبت تاریخی ساختمان خانه شهر در آثار میراث فرهنگی، با تهاتر پایاپای ساختمان خانه شهر (با شرط حفظ، نگهداری و بازسازی و مرمت این مجموعه) با ساختمان فرمانداری شهرستان کرمان و محوطه پیرامون آن (همراه با انتقال قطعی سند) به این شورا با هفت رأی موافق، سه رأی مخالف (شمسی رییس کمیسیون میراث فرهنگی شورای شهر در آن لحظه در جلسه حضور نداشت) موافقت و مصوب شد.
در ادامه این نشست رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرمان به نامه شهرداری کرمان مبنی بر اینکه شهرداری کرمان در نظر دارد جهت اجاره ماشینآلات سنگین سازمان عمران از طریق مناقصه عمومی با برآورد اولیه ۲۱ میلیارد و ۸۶۴ میلیون تومان به مدت یک سال با نحوه پرداخت ۲۰ درصد نقد و مابقی تهاتر با زمین و پروانه ساختمانی اقدام کند. لذا از شورای شهر خواسته با توجه به موارد قانونی در صورت موافقت، مراتب را جهت اقدامات بعدی به این شهرداری ابلاغ کند؛ اشاره کرد.
امینیزاده ادامه داد: این نامه در کمیسیون بودجه، مطرح و با آن موافقت شد و در صورت موافقت امروز در صحن علنی شورا، به تصویب خواهد رسید که با موافقت اعضای حاضر و در راستای اینکه عملیات عمرانی توسط خود شهرداری انجام شود و به پیمانکار واگذار نشود و اینکه گزارش خرید به شورا ارسال شود؛ موضوع به تصویب رسید.
در این نشست بعد از مطرح شدن واگذاری زمینهای بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری به خیرین و متقاضیان این زمینها و دو مورد درخواست در این زمینه، موسوی عضو شورای اسلامی شهر گفت: بایستی اطلاعات مجموعههای فرهنگی و انجمنهای مردم نهاد و دستگاههای متقاضی جمعآوری و نیازسنجی شود تا شهرداری بداند که در چه زمینهای میخواهد کار و این زمینها را واگذار کند.
موسوی ادامه داد: الان بدون اینکه بدانیم اولویت و نیاز شهر چیست در این بخش کار میکنیم. همچنین باید با اطلاعرسانی به همه در مورد زمینهای که شهرداری در بخشهای مختلف فرهنگی ورزشی مذهبی و … میتواند واگذار کند؛ همه کسانی که درخواست انجام کار دارند؛ مطلع شوند و بتوانند پای کار بیایند و بعد بهترین گزینه انتخاب شود همچنین باید طبق نیاز شهر، زمینها واگذار شودو باید یک برنامه و چارچوب مشخص شود.
شهردار کرمان نیز در خصوص واگذاری زمینهای شهرداری کرمان در بخش بنیاد خیریه بناهای ماندگار گفت: ما یک نامهنگاری وسیعی را با نهادهای متولی امور خیریه انجام دادیم و مدیر بنیاد بناهای ماندگار شهرداری کرمان نیز جلسات زیادی را در این خصوص برگزار و ظرفیتهای شهرداری برای واگذاری زمین، پروانه و یا هر دو را تبیین کرده است.
شعرباف افزود: در جلساتی که با استاندار محترم داشتیم بیان شد در ابتدای امر قرار بوده بنیاد بناهای ماندگار شهر باشد و ظرفیتهای مختلف دستگاههای دیگر بیایند و در این کار قرار بگیرند و قرار نبوده بناهای ماندگار شهرداری باشد ولی در گذر زمان، این کار، تبدیل به بناهای ماندگار شهرداری شده است.
وی ادامه داد : در این جلسات ایشان هم استقبال عمومی کردند که اگر خیریه عمومی وجود داشته باشد به شهرداری معرفی کنند.
شعرباف افزود: ما در شهرداری کرما استقبال میکنیم که کارهای اولیه که در این بیناد انجام شده به شورا بیاید و زمینهای کلی که داریم اولویتبندی شوند که الان هم این کار انجام میشود و شاید تنها کاری که انجام ندادیم این است که بانک زمینهای موجود را در سایت منتشر نکردیم تا انواع پیشنهادها برای آن بیاید.
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: الان هر کسی که مراجعه کند؛ انواع زمینهایی را که داریم به وی ارایه و معرفی میکنیم اما بعد از بررسی متقاضیان به کسی که توانمندی بیشتری در اجرا دارد کار را واگذار میکنیم.
وی اظهار داشت: بنابراین بهتر است یک آیین نامه در خصوص زمینهای بناهای بنیاد ماندگار تنظیم و سیاستگذاری با حضور نماینده شورا در شهرداری در این خصوص انجام شود و به شورا برای تصویب آورده شود.
شعرباف ادامه داد: اگر شورا صلاح بداند ما میتوانیم در سامانه شفافیت تمام زمینهای بنیاد بناهای ماندگار و جزییات آنها را اعلام کنیم.
رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرمان در ادامه به نامه دیگری از شهرداری کرمان اشاره کرد و گفت: شهرداری طی یک نامه درخواست کرده است مصوبه ۲۸ /۰۱/ ۱۴۰۱ موضوع تخفیف تعرفههای انبارداری اجراییات شهرداری در سنوات قبل تا پایان ۱۴۰۲ تمدید شود. ضمن اینکه پیشنهاد داده است وسایل جمعآوری شده توسط مدیریت پیشگیری از تخلفات شهری در سال ۱۴۰۱ نیز شامل این مصوبه شود.
وی گفت: این پیشنهاد در کمیسیون بودجه مطرح شده و با پیشنهاد شهرداری کرمان در خصوص تمدید مصوبه شورای شهر با موضوع تخفیف تعرفههای انبارداری اجراییات شهرداری در سنوات قبل و وسایل جمعآوری شده توسط مدیریت پیشگیری از تخلفات شهری در سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ موافقت شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این خصوص با تشکر از رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا بابت تشکیل جلسه در این خصوص در کمیسیون متبوع خود و بازدید از انبار مرکزی اجراییات از طرف این کمیسیون گفت: خوشبختانه در این دوره، این انبار هم نظم بهتری پیدا کرده و هم موارد جمعآوری و تحویل داده شده در سامانه ثبت شده است.
بابایی تصریح کرد: سابق بر این، به صورت دستی فیش داده میشد و اطلاعات ثبت نمیشد. بنابراین اگر فیشی گم میشد؛ پیگیری وسایل، سخت و دشوار بود اما خوشبختانه با سیستمی شدن این فرایند، مشکلات کم شده است و آمار به راحتی قابل دسترسی است.
وی اظهار کرد: باید افراد با مهارت در برنامههای اکسل در این بخش کار کنند.
بابایی با بیان اینکه در حال حاضر به این انبار نظم بهتری داده شده بود؛ گفت: اما اشکالی که وجود دارد این است که مردم نمیدانند برای تحویل گرفتن وسایل باید به انبار مراجعه کنند یا به مناطق؟ و حتما باید در این خصوص اطلاعرسانی انجام شود.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این خصوص گفت: باید بررسی شود که این تخفیفات منجر به مراجعه بیشتر مردم شده است یا خیر؟
شهردار کرمان نیز در این خصوص گفت: طبق گزارشاتی که همکاران به من ارایه دادند بعد از اعمال این تخفیفات و اتفاق سیستمی شدن، میزان رجوع مردم برای گرفتن وسایل خود، سه برابر شده است یعنی به نسبت ادوار گذشته افزایش زیادی داشتیم اما حقیقتا این قدر حجم وسایل جمعآوری شده در انبار طی سالهای گذشته بالاست که این سه برابر شدن در مقایسه با وضعیت موجود، چندان خود را نشان نمیدهد.
شعرباف اظهار داشت: متاسفانه فیش بسیاری از این وسایل وجود ندارد و یا فیشها میان انبوهی از فیشهای کاغذی مانده است و دست بسیاری از مردم هم فیشی برای گواهی وسیله جمعآوری شده آنها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال از جمعآوری برخی از وسایل میگذرد؛ خاطرنشان کرد: با این حال به مراجعه کنندگانی که فیش ندارند هم اعلام کردهایم در صورت جمعآوری استشهاد محلی و شهادت افراد برای جمع شدن وسایل، به آنها تحویل داده میشود اما این اقدام از میزان وسایل انبار کم نکرده و اکثرا فیشی از سالهای قبل ندارند.
شهردار کرمان با بیان اینکه چالش اصلی در این مساله مربوط به وسایلی است که بیش از ۱۰ سال از جمعآوری آنها میگذرد؛ خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود بخشی از این وسایل، مورد استفاده امانی قرار بگیرد و یا همه اینها وارد مزایده ستاد اجرایی فرما امام خمینی (ره) شوند تا انبار خالی از این حجم شود که این بسته به تصمیم نهایی شورای اسلامی شهر کرمان است.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان در این خصوص گفت: باید مهلتی به افرادی که وسیله آنها جمع شده و اسنادی دارند؛ داده شود و در صورت عدم مراجعه در زمان مقرر در مورد آنها تصمیم گرفته شود.
در ادامه این نشست رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرمان به مصوبات کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در خصوص نام برخی معابر شهر اشاره و آنها را قرائت کرد که در نهایت با پیشنهاد نامگذاری معبر فاقد نام جنوبی پارک مادر که به خیابان شفا ۶ منتهی میشود؛ به نام «بیبی جلیله قوامی راد» (مادر شهیدان سیفالدینی)، نامگذاری کوچه شماره ۲۳ خیابان امام سجاد (ع) واقع در بزرگراه آیتالله خامنهای به نام شهید معزز «محمود دولتآبادی»، نامگذاری معبر فاقد نام واقع در بلوار احمد هدایت به نام «روابط عمومی»، نامگذاری کوچه شماره ۱۴ بلوار جمهوری به نام شهیده «زهرا حسنی سعدی» نامگذاری بوستان انتهای بلوار سجادیه نبش بزرگراه آیتالله خامنهای به نام «شهدای فاطمیون» و نیز گنجانده شدن نام قدیم قدیمی «ته باغ له له» به تابلوی کوچه شماره ۱۳ شریعتی که در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر کرمان مورد موافقت قرار گرفته بود؛ موافقت شده و این اسامی تصویب شدند.
همچنین با پیشنهاد نامگذاری میدان جدیدی که در حوض ستاره واقع در محدوده گلزار شهدا ساخته شده به نام «شهدای مکتبالمهدی» (عج)، نامگذاری کوچهای در خیابان فیروزه پشت ساختمان بسیج که به خیابان والفجر نیز راه دارد به اسم «شهدای دبیرستان سپاه»، نامگذاری معبر ۳۲ متری فاقد نام واقع در خیابان گلدشت به نام خیابان «گلسار» و پیشنهاد نامگذاری معبر جدیدالاحداث واقع در خیابان شهید خالداری (از سمت بلوار صدوقی به سمت فرودگاه) به نام شهید معزز «حسین مرادی»، پیشنهاد نامگذاری بوستان جدیدالاحداث واقع در روبهروی بیمارستان افضلیپور به نام «بهیار» و اسامی پیشنهادی شهدای محله سرآسیاب فرسنگی بر روی معابر مشخص شده در این شورا که در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر مصوب شده بودند، موافقت شده و تصویب شدند.
گفتنی است در این نشست بخشی از نامههای درخواستی مردم نیز مورد بررسی و تصمیمگیری نهایی قرار گرفت.