آویدنیوز: این خوراک فیلیپینی که در کشور اندونزی نیز پخته میشود؛ از گوشت گوسفند یا مرغ و یا ماهی، سس سویا، سرکه، روغن، سیر، فلفل سیاه، کمی شکر، برگ بو و نمک تهیه میشود و میتوانید در کنار این خوراک، سیبزمینی پخته و خلال شدهی درشت نیز سرو کنید.
این خوراک معمولا با برنج خورده میشود و اصل آن از اسپانیاست. زیرا کشور فیلیپین در حدود سیصد سال مستعمرهی اسپانیا بوده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که فیلیپین در قرن شانزده میلادی به تصرف اسپانیاییها در آمد و نام فیلیپین نیز از نام دریانورد اسپانیایی «فیلیپ» گرفته شده است.
نام این خوراک در زبان اسپانیایی ادوبور Adoborاست و به معنی گوشت، مرغ یا ماهی است که در آب نمک، ادویه و هر نوع سسی خوابانده و سپس پخته شده باشد.
در فیلیپین این خوراک بهصورت سنتی در دیگهای گلی پخته میشود و در پخت آن از انواع سرکهها مانند سرکهی برنج، سرکهی شیرهی نارگیل و سرکهی نیشکر و سرکهی سیب میتوان استفاده کرد. این خوراک به دو صورت تهیه میشود:
۱- ادوبوی سیاه که با سس سویا تهیه میشود.
۲- ادوبوی سفید که بدون سس سویا پخته میشود.
اما طرز تهیهی اودوبو بدین صورت است که ابتدا هر نوع گوشت (مرغ، ماهی و یا گوشت قرمز) را به مدت ۲۴ ساعت در سرکه، نمک و فلفل سیاه خوابانده و سپس سیر خرد شده، برگ بو، سس سویا، روغن و کمی شکر را به آن اضافه نموده و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد و در پایان زمانی که میخواهیم آن را سرو کنیم؛ سیبزمینی پخته شده را به آن اضافه میکنیم.