مواد لازم:
برگ رز(انگور): نیم کیلو
گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
برنج: دو لیوان
پیاز: دو عدد متوسط
باقلای خلالشده: دو لیوان
شوید خردشده: یک لیوان
کشمش پلویی: یک استکان کوچک
زیره: یک قاشق مرباخوری
روغن: دو قاشق سوپخوری
سرکه: نصف استکان
شکر: یک لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روش پخت:
آوید نیوز ـ برنج را با چهار لیوان آب روی حرارت میگذاریم. همزمان پیازها را ریزریز خرد کرده و با روغن سرخ میکنیم. گوشت را نیز اضافه کرده و تفت میدهیم. در همین حین نمک، فلفل و زردچوبه را با مایعمان مخلوط میکنیم. وقتی که آب برنج جوش آمد، آن را آبکش میکنیم.
مخلوط گوشت و پیاز و سایر مخلفات را به برنج اضافه میکنیم و به هم میزنیم. همچنین باقلا و شوید و کشمش و زیره را. مجدداً به هم میزنیم تا مایع دلمه آماده گردد.
برگ های رز را به مدت پنج دقیقه در آب میجوشانیم تا خوب نرم شوند. آنگاه آنها را دوتا دوتا روی هم می گذاریم و یک قاشق از مایع دلمه را وسط هر کدام میریزیم و همانند بقچه میپیچیم و کف قابلمهای که کف آن را با روغن چرب کردهایم، گذاشته و بقیهی دلمهها را هم روی ردیف اول میچینیم. یک کاسهی آب و کمی هم روغن روی دلمهها میریزیم. یک بشقاب روی دلمههای میگذاریم تا در هنگام پخت از همدیگر در نروند و باز نشوند. در قابلمه را میبندیم و آن را به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم میگذاریم تا آرام بپزند.
در همین هنگام شکر و سرکه را با یک استکان آب میجوشانیم تا بصورت شیره درآید و این شیره را پس از پخته شدن دلمهها روی آنها میریزیم. دلمههای ما آمادهاند. میتوانیم آنها را در دیس چیده و سرو کنیم.
پی نوشت:
مفشو: نوعی کیسه / برگ رز: برگ مو