آوید نیوز ـ کهن “ترین ” تمدن تاریخ بشری در منطقه ی کرمان/معرفی «ترین»های کرمان در سطح ملی و جهانی
صبح روز ۱۳ مرداد ماه، طی نشستی با حضور دکتر پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، سید محمد علی گلاب زاده رییس بنیاد ایرانشناسی شعبه کرمان و مدیر مرکز کرمانشناسی و رفیع پور رییس سازمان اسناد ملی و تنی چند از شخصیت های فرهنگی استان، طرح معرفی “ترین” های کرمان در سطح ملی و جهانی کلید خورد.
به گزارش خبرنگار آوید نیوز، این طرح جهت معرفی بیشتر و بهتر کرمان در سطح ملی و جهانی از طریق برگزاری همایش و نشستهای با محوریت مرکز کرمانشناسی اجرا خواهد شد.
پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، در این نشست، ضمن تقدیر از گلابزاده و اشاره به تالیف کتابهای مختلف از سوی ایشان و همچنین خدمات ارزنده و ارزشمندشان در حوزه فرهنگ و هنر و نیز دیگر حوزهها، گفت: مردم کرمان مدیون ایشان هستند و آیندگان در خصوص زحمات وی قضاوت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه این طرح، شامل چند مرحله است، مرحله اول را شامل جمع آوری اطلاعات و جمع آوری منابع و شیوه های رسیدن به آن ذکر کرد که بخشی از کار مطالعاتی آن در مرکز کرمانشناسی با همکاری دانشجویان تاریخ و کارشناسان این مرکز در مدت تعیین شده انجام خواهد شد.
پور ابراهیمی گفت: مرحله بعد که بسیار مهم است و با همکاری سازمانها، اداره ها و موسسات انجام خواهد شد، تست زدن و غربالگری با مراکز علمی پژوهشی خارج از کرمان است.
وی تصریح کرد: هم مستند سازی، تبدیل محتوا و دیتا به بروشورهای اطلاعاتی و ویژهنامهها در بخش های مختلف و ارایه فیلم و انیمیشن و یا آنچه قرار است، مورد استفاده قرار گیرد، در مراحل بعدی انجام میشود.
این نمایندهی مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تمامی کارها باید علمی،تخصصی و حرفهای انجام شود.
در ادامه مدیر مرکز کرمانشناسی نیز اظهار داشت: بحث طرح مساله کهن “ترین” تمدن تاریخ بشری منطقه کرمان از سوی سازمان ملل مطرح شده است و ادامه دارد.
گلاب زاده افزود: کرمان بزرگ قدیم، از عمان شروع میشده و به سمت جزیره هرمز، سیستان و بلوچستان میرفته و به نزدیکیهای یزد میرسیده است.
وی گفت: با همتی که در دکتر پور ابراهیمی سراغ داریم و هرجا که پا گذاشتند نهال امید، آرزو و رونق دیده شده امیدواریم بتوانیم گامهای بلندی در این خصوص برداریم.
گلابزاده خاطرنشان کرد: در عین حال نباید در نشان دادن کرمان اغراق کرد بلکه بایستی واقعیتها را مطرح کرد. البته به گونهای هم نباید باشد که انگشت اتهام به سوی خود دراز کنیم.
وی ادامه داد: از همهی شخصیتهای برجسته و نیز از همهی اشخاصی که با مرکز کرمانشناسی در مراوده هستند و آثار آنها به چاپ رسیده است نیز برای اجرای مطلوب و در خور شان این طرح یاری خواهیم گرفت.
گلابزاده افزود: چند روز پیش در حراجیای در نیویورک، فرش کرمان با قدمت چهارصد سال با قیمت سی و سه میلیون و هشتصد هزار دلار به فروش رسیده که همهی طول و عرض آن ۹۶/۱ در ۶۷/۲ متر بوده است. این موضوع را با معاون فرهنگستان هنر مطرح کردم ایشان علاقمند شده و در نامهای به عالم زاده شهردار کرمان، پیشنهاد اجرای برنامهای را در جهت برداشتن گامهای خوب برای معرفی کرمان مطرح کردند.
گلاب زاده تصریح کرد: همچنین اسناد قابل توجهای داریم که نشان میدهد قدیمی ترین سند ما مربوط به چهارصد سال قبل و دوران صفویه است.
وی ادامه داد: مرکز کرمانشناسی با همهی ارگانها، سازمانها و ادارهها، رابطهی خوبی داشته و سه سال پیش هم با ناجا کار پژوهشی خوبی انجام داده که عنوان آن راه امنیت و تاثیر آن در تجارت و اقتصاد است.
رفیع پور ریس سازمان اسناد ملی نیز در این نشست گفت: سازمان اسناد ملی دارای اسنادیست که میتواند در پیدا کردن اولینها و برترینها کمک کند.
وی گفت: از انجا که جایی را که میخواهیم به عنوان اولین معرفی کنیم باید مدرک ارائه دهیم و اسنادی موجود باشد که مورد قبول واقع شود، ما خوشبختانه در کرمان اسنادی داریم که در اختیار گروه پژوهش شما قرار خواهیم داد و علاوه بر آن اگر به سندی در هر نقطه دیگر از کشور نیاز باشد، از طریق سایر همکاران در سازمان اسناد، آنها را جمع آوری می کنیم و در اختیار پزوهشگران شما قرار می دهیم.
رفیعپور خاطرنشان کرد: در تهران هم یک سری اسنادی نگه داری میشود که میتوان در صورت نیاز ، در اختیار پژوهشگران قرار داد.
وی گفت: به طور کلی به هر گونه سندی در هر جای کشور در این طرح نیاز داشته باشیم، آن را درخواست خواهیم داد.
وی اظهار امیدواری کرد با این اقدامات بتوان قدمی موثر برای کرمان که که دل عالم است، برداریم و آن را بهتر از همیشه در سطح کشور و جهان معرفی کنیم.
قربان نژاد یکی از اعضای شرکت کننده در این جلسه نیز ضمن تشکر از پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، همچنین مدیریت مرکز کرمانشناسی، گلابزاده را گنج ادب و هنر کرمان خواند و گفت: ایده “ترین” های کرمان اولین بار از کتابهای ایشان گرفته شده است.
وی ادامه داد: در مقدمه یکی از کتابهای ایشان به چند مقوله کرمان اشاره میکند که در سطح خاورمیانه و جهانی”ترین” ها هستند و میشود به همه حوزهها انها را تعمیم داد و در کرمان برند سازی کرد.
قرباننژاد افزود با توجه به اینکه گردشگری تبدیل به قطب پرقدرت صنعتی در دنیا شده است و عملا بعضی کشورها با صنعت توریست اداره می شوند و با توجه به پتانسل موجود در شهر کرمان با واژه “ترین” ها میشود برندسازی را انجام داد و کرمان را به قطب گردشگری ایران تبدیل کرد.
وی تصریح کرد: در این راستا اولین راهکار در نظر گرفته شده بحث پژوهش و ارایه مستندات در این خصوص است که امیدواریم با حمایت دکتر پور ابراهیمی و جناب گلابزاده و همکاری دستگاههای متولی امر از جمله میراث فرهنگی، کمیسیون گردشگری، اتاق بازرگانی، ارشاد اسلامی و صدا و سیمای کرمان در سطح ملی و جهانی به این مهم دست یابیم.
گفتنی است در پایان جلسه مصوبات جلسه شامل تعیین شورای سیاستگذاری به ریاست دکتر پورابراهیمی، تشکیل کمیته علمی تخصصی با محوریت کرمانشناسی و مسئولیت سید محمد علی گلابزاده، تشکیل کمیته اجرایی با مسئولیت اتاق بازرگانی و رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی محمدرضا بهرامی به تایید و امضا حضار رسید و همچنین مقرر شد پیشنویس مکاتبه با سازمان ها و اشخاص متخصص ظرف مدت یک هفته توسط اعضا به کمیته اجرایی ارسال شود.
شایان ذکر است سایر اعضای حاضر در این نشست نیز به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در این خصوص پرداختند.
ساره نخعیفر