دکتر سیده زهرا حسینی متخصص اطفال در گفتوگو با آوید نیوز به سوالات شما پاسخ میدهد
آوید نیوز: دکتر سیده زهرا حسینی متخصص اطفال که علاوه بر دارا بودن بورد تخصصی اطفال، دورهی تکمیلی نوزادان را در کانادا گذرانده و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی تنکابن هستند، هر هفته به پرسشهای شما در خصوص اطفال به آوید نیوز پاسخ میدهد. این هفته به پرسش« راههای درمان کمخونی ناشی از فقر آهن در کودکان» یکی از مخاطبان ما پاسخ دادند که شاید شما هم با این سوال مواجه باشید. شما نیز میتوانید سوالات خود را در خصوص کودکان و نوزادان و نیز بیماریهای آنان، به ایمیل avid.kerman@gmail.com ارسال کنید تا پاسختان توسط متخصصان اطفال در همین بخش داده شود.
کمخونی در دوران کودکی، درست مانند دیگر کمخونیها در تمام دوران زندگی، با افزایش مصرف غذاهای غنی از آهن در رژیم غذایی روزانه، درمان می شود اما در موارد کمخونی شدید کودکان، مکملهای آهن اغلب از طریق قرص به آنها داده میشود. اگر مکمل آهن برای کودک شما تجویز شده است، آن را با معده خالی به او بدهید. زیرا آهن، در معده خالی، سریعتر جذب میشود.
همچنین، بیشترین مقدار غذاهایی که غنی از ویتامین C هستند به رژیم غذایی کودک اضافه کنید. زیرا ویتامین C به افزایش جذب آهن در بدن کودک، کمک فراوانی میکند.
شیر و آنتیاکسیدانها تمایل بیشتری به تداخل با اثر مکملهای آهن دارند، بنابراین مطمئن شوید که کودک در زمان استفاده از قرصهای آهن، از مصرف آنها اجتناب میکند.
والدین کودک با اضافه کردن مواد غذایی غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز، تخممرغ، حبوبات، کشمش، آلو سیاه، اسفناج، سیبزمینی و نان دانههای کامل و سبوسدار به رژیم غذایی کودک خود، میتوانند شانس او را در درمان کمخونی بیشتر کنند.