آوید نیوز: برای راهاندازی دومین فروشگاه بزرگ صنایع دستی کشور با عنوان «دستآفرین»، ساختمان ۵۰۰ مترمربعی واقع در پارک «شهید»، ازسوی شهرداری کرمان به صندوق کارآفرینی امید تحویل داده شد.
به گزارش کرمانآنلاین، شهردار کرمان در نشستی که در همین رابطه با حضور مدیر تحقیقات و ساماندهی بازار صندوق کارآفرینی امید کشور، مدیر رویدادهای کارآفرینی پارک علم و فنآوری استان، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان و دیگر نمایندگانی از این مراکز، در سالن «مفاخر» شهرداری کرمان برگزار شد، از راهاندازی دومین فروشگاه بزرگ صنایع دستی کشور در کرمان با عنوان «دستآفرین»، به همت شهرداری کرمان و با همکاری صندوق کارآفرینی امید خبر داد.
سیدمهران عالمزاده از اختصاص ساختمانی به متراژ حدود ۵۰۰ مترمربع واقع در پارک «شهید» در خیابان «کارگر» شهر کرمان برای راهاندازی دومین فروشگاه بزرگ صنایع دستی کشور با نام «دستآفرین» خبر داد.
وی با بیان اینکه زمان زیادی برای بررسی این توافقنامه و زیرساخت آن صرف شد، گفت: مرکز «دستآفرین» برای کمک به زنان سرپرست خانوار و هنرمندان، باید تا ۲۸ اردیبهشتماه، همزمان با «روز جهانی صنایع دستی» افتتاح شود.
شهردار کرمان افزود: البته این مرکز، نباید تنها فروشگاه برای عرضۀ صنایع دستی شهر باشد؛ بلکه باید مراکز دیگری جهت عرضۀ آثار هنرمندان صنایع دستی و زنان سرپرست خانوار که در این زمینه فعال هستند، دایر شود تا هم صنایع دستی شهر کرمان به همه معرفی شود و هم صاحبان آثار به درآمدزایی برسند.
عالمزاده با بیان اینکه شهرداری برای اجرای بهتر این مهم، از هیچ کمکی دریغ نمیکند، گفت: بسیار خوشحالیم که این اتفاق میمون و مبارک در شهر کرمان بهعنوان دومین استان کشور رخ میدهد.
وی افزود: از همکاران خود در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، بهویژه دکتر جهانشاهی، معاون شهردار و رییس این سازمان بهخاطر پیگیری و تلاش برای راهاندازی مرکز «دستآفرین» در کرمان، سپاسگزارم.
مدیر تحقیقات بازار و ساماندهی صندوق کارآفرینی امید کشور نیز در این نشست با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید، حامی هنرمندان و صنعتگران رشتۀ صنایع دستی است و برای سرمایهگذاری مطلوب در این زمینه تلاش میکند، افزود: قصد نداریم دومین فروشگاه بزرگ صنایع دستی کشور که در کرمان راهاندازی میشود، فقط محلی برای فروش آثار باشد؛ بلکه میخواهیم محلی برای انتقال تجربیات و پاتوقی برای کارآفرینی بهخصوص کارآفرینیِ شهری باشد.
رضا یوسفیان افزود: این مرکز، دومین فروشگاه بزرگ در کشور است که در زمینۀ صنایع دستی، در کرمان راهاندازی میشود.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز در این نشست ضمن تشکر از شهردار کرمان، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و مسئولان صندوق کارآفرینی امید، گفت: در استان کرمان، به غیر از هنرمندان رشته فرش، بیش از ۷۰ هزار نفر هنرمند صنایع دستی در ۷۴ رشته فعالیت میکنند که با هنرمندان فعال در حوزۀ فرش، این آمار به حدود ۱۴۰ هزار نفر میرسد.
کاظم حسینزاده، صنایع دستی را یکی از ظرفیتهای کرمان دانست و گفت: پیشنهاد دادهایم کرمان بهعنوان یک برند ملی و در آینده بهعنوان یک برند جهانی در حوزۀ صنایع دستی مطرح شود.
وی افزود: مراحل آموزش، تولید و تجارت در این زمینه در شهر و استان کرمان بهخوبی در حال انجام است و از این جهت استان کرمان، به یکی از قطبهای مهم صنایع دستی کشور تبدیل شده است.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، رشتههای صنایع دستی موجود در استان کرمان را شاخص و زبانزد دانست و با بیان اینکه یکی از دغدغههای هنرمندان صنایع دستی، توزیع و فروش آثار است، گفت: خوشبختانه در چندسال اخیر اقداماتی ازجمله راهاندازی اکونوموزه «بانو حیاتی» و بازارچۀ «قلعهمحمود» انجام شده که همت شهرداری در این زمینه قابل تحسین است.
حسینزاده در عین حال بیان کرد: البته اگر قرار است شهر کرمان در حوزۀ صنایع دستی به یک برند ملی و جهانی تبدیل شود، باید یکسری شاخصها ازجمله بازارچه صنایع دستی، موزه و محل آموزش صنایع دستی داشته باشد.
وی راهاندزای دومین نمایشگاه بزرگ صنایع دستی کشور در کرمان با عنوان نمایشگاه «دستآفرین» را پاتوق و محل مناسبی برای عرضه و فروش آثار هنرمندان صنایع دستی کرمان دانست و گفت: امیدواریم با همکاری و همدلی، این اقدام ارزشمند اجرایی شود.
مدیر رویدادهای کارآفرینی پارک علم و فنآوری استان نیز در این نشست ضمن تشکر از شهردار کرمان گفت: باید قبل از راهاندازی این فروشگاه، به فکر استارتآپهای فعال در حوزۀ فروش آنلاین صنایع دستی باشیم.
کیکاووسی افزود: این مهم به فروش صنایع دستی و رونق بازار این صنایع کمک میکند.