دکتر سیده زهرا حسینی متخصص اطفال (در شهر رشت) که علاوه بر دارا بودن بورد تخصصی اطفال، دورهی تکمیلی نوزادان را در کانادا گذرانده وعضو هیات علمی دانشکده پزشکی تنکابن هستند، هر هفته به پرسشهای شما در خصوص اطفال به آوید نیوز پاسخ میدهد. این هفته به پرسش «اولین اقدام خانگی در سوختگیها چیست؟» یکی از مخاطبان ما پاسخ دادند که شاید شما هم با این مشکل مواجه و در این خصوص دنبال راهکار باشید. شما نیز میتوانید سوالات خود را در خصوص بیماریهای کودکان و نوزادان به ایمیل avid.kerman@gmail.com ارسال کنید تا پاسختان توسط متخصصان اطفال در همین بخش داده شود.
اولین اقدام خانگی در سوختگیها چیست؟
آوید نیوز، دکتر سیده زهرا حسینی متخصص اطفال کودکان به دلیل نداشتن آگاهی، علاوه بر سوختگی حرارتی حاصل از مایعات داغ مانند آب جوش و سوپ، ممکن است با عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از کتری، سماور، شومینه و یا طبخ غذا توسط والدین، دچار سوختگی شوند. در این مواقع، در اولین اقدام، محل سوختگی حاصل از مایعات داغ را بلافاصله با آب سرد (نه آب یخ) بشویید. زیرا با این کار، دمای پوست سوخته پایین آمده و باعث از بین رفتن ادامه تاثیرات حاصل از آن میشود.
همچنین نباید در محل سوختگی شدید از یخ، خمیردندان، کرم، سیبزمینی و یا هر گونه درمان این چنینی استفاده کرد. استفاده از یخ تنها در مورد سوختگیهای درجه یک سطحی در حد آفتاب سوختگی بلامانع است اما در سوختگیهای درجه دو که پوست تاول میزند، فقط باید از آب سرد و باند استریل استفاده کرد. البته تاکید میشود در صورت سوختگی شدید و برای پیشگیری از بدتر شدن آن و یا عدم بروز عفونت، حتما با پزشک مشورت نمایید.
فاطمه نخعی فر